Hlavní obsah

Sevilla chce další trofej

Je to týden, co Real Madrid podzvedl nad hlavu trofej pro vítěze Primera division. Dnes se ve Španělsku bude předávat další pohár. Už tradičně totiž sezonu na Pyrenejském poloostrově zakončí finále Copa del Rey, do něhož se probojovali Getafe a FC Sevilla.

Článek

Momentálně osmé Getafe zažilo velmi povedený rok. Ještě donedávna nenápadný madridský klub stále reálně pokukoval po šesté příčce zaručující pohárovou Evropu. Do té se nakonec probojoval přes domácí pohár Copa del Rey, v němž Schusterovi svěřenci postoupili zázračně přes Barcelonu až do finále. Dnes konečně přišel čas posledního zápasu, který ukončí ve Španělsku sezonu 2006/07. „Určitě nevstupujeme do zápasu v roli favorita, přesto z nás může jít strach. Nezapomeňte, že cestou do finále jsme vyřadili Barcelonu a Valencii. Doufám, že bude me pokračovat ve velmi dobré formě,“ prohlásil záložník Getafe Fabio Celestini. Jeho trenér Schuster dnes nebude mít k dispozici zraněné duo Juan Albin - Roberto Abbondanzieri.

Sevilla prožila rozhodně fantastickou sezonu, přesto se ji na závěr Primera division nepodařilo dostat před duo Real Madrid - Barcelona. Stále však může získat kromě evropského Superpoháru a Poháru UEFA další trofej - dnes ve finále Copa del Rey. Do něho vstoupí s jistou účastí v předkole Ligy mistrů, kterou ji zajistila třetí příčka v konečné tabulce španělské ligy. V Primera division získala Seville v uplynulé sezoně sice o 19 bodů více než Getafe, to však nic neznamená, dnes oba celky stojí na rovnoměrně zatížených miskách vah. Rozhodne se v jednom zápase, který se navíc hraje na „neutrální“ půdě; v uvozovkách proto, že stadion Santiaga Bernabeu sídlí stejně jako Getafe v Madridu. Sevilla navíc nenastoupí zcela kompletní - mimo hru je Adriano.

Bookmakeři společnosti bwin vidí jako papírového favorita Sevillu, na níž vypsali kurs 1.80. Remíza je ohodnocena kursem 3.40 a kdo věří, že Getafe po delší době přidá do své sbírky nějakou trofej, pak je kurs rovných 4.00 určen právě pro něj.

Reklama