Hlavní obsah

Prodlouží Cubs vítěznou sérii?

Do skvělé formy se v posledním týdnu dostali baseballisté Chicago Cubs. Hráči trenéra Pinielly vyhráli šest posledních utkání. Posedmé se pokusí uspět dnes v souboji s Milwaukee.

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

Takováto úspěšná série je přesně to, co fanoušci od Cubs očekávají. A nejen oni - vedení dalo před sezonou astronomické částky za posily, ovšem jejich výkony dlouho zaostávaly za očekáváním. Tým z Chicaga znovu nemůže počítat s věčně zraněnými nadhazovači Markem Priorem a Kerrym Woodem, a o to je jeho úkol dostat se do play off těžší. Cubs mají ještě nyní zápornou bilanci, takže úplně spokojeni být nemohou. Od prohry v Texasu před osmi dny se ale zvedli; v souboji s druhým chicagským týmem, White Sox, uspěli ve všech třech zápasech, a třikrát odešli vítězně také proti Coloradu. Pokud uspějí i dnes, vyrovnají bilanci na 39-39, což je pro ně rozhodně lákavá představa. Zodpovědnost bude v utkání s Milwaukee ležet především na mladém nadhazovači Richi Hillovi, který je asi nejpříjemnějším letošním překvapením v mužstvu Cubs. Hill už loni naznačil, že z něj roste velmi dobrý hráč, a letos to jen potvrzuje. Vzhledem k potížím Carlose Zambrana je nejspolehlivějším členem rotace, když soupeřům povolí průměrně 3.13 bodu na zápas a protivníci proti němu pálí s úspěšností jen těsně přes 20 procent.

Dnes ovšem Hilla čeká těžká zkouška. Do Chicaga totiž zavítá tým Milwaukee, dosavadní král Národní ligy. Brewers letos vsadili na mužstvo plné mladých hráčů - a vyplácí se to. Pálkař Prince Fielder zažívá fantastickou sezonu, v níž zatím odpálil 27 homerunů, skvěle se vede i spojce Hardymu, Corey Hartovi i Ryanu Braunovi, který byl teprve nedávno povolán z nižší soutěže a už stihl odpálit 21 oběhů. Poměrně dobře si ale Brewers vedou i na nadhozu. Ben Sheets se konečně dostal z problémů, Claudio Vargas zatím stále prohrál jediný zápas a dvojice Turnbow-Cordero bývá na konci zápasů téměř bezchybná. A i mezi nadhazovači navíc začíná zářit mladá hvězda Milwaukee, Yovani Gallardo. Teprve jednadvacetiletý Mexičan zazářil v soutěži AAA málo vídaným způsobem, díky čemuž Brewers zaujal. Když se poté zranil Chris Capuano, mělo vedení klubu jasnou volbu. A Gallardo rozhodně nezklamal. V utkání se San Franciscem dlouho soupeři téměř nic nedovolil, odešel až v průběhu sedmé směny, aby získal své první vítězství v kariéře. Ještě lépe se mu vedlo minulý týden proti Kansasu: za rovných sedm směn si Royals doběhli pro jeden bod, zato si Gallardo připsal osm strikeoutů. Bohužel ho však výjimečně nepodržel Derrek Turnbow, který zavinil dva oběhy hostů, a tak Mexičan druhou výhru nezískal.

Radovat by se neměl ani dnes, tedy alespoň podle bookmakerů, kteří mírně favorizují Cubs s kursem 1.80. Myslíte si, že Milwaukee potvrdí letošní dobré výkony a zvítězí? Potom si vsaďte na hosty, kurs je 2.05.

Reklama