Hlavní obsah

Wimbledon: Mathieu vyzve Roddicka

Počasí Wimbledonu opravdu nepřeje a včera tomu nebylo jinak. Dnes se tak bude dohrávat hned několik zápasů, mezi nimiž nechybí souboj Mathieho s Roddickem, který ještě ani nezačal.

Článek

Celkem podařenou sezonu letos prožívá v tuto chvíli 39. hráč světa - Paul-Henri Mathieu. Na okruhu ATP odehrál 41 utkání, z nichž vyhrál hned 28 soubojů. Na hardu svěřenec kouče Thierry Championa letos nezaznamenal žádné výrazné úspěchy; nejvíce se mu dařilo na turnaji v Sydney, kde skončil na raketě svého krajana Gasqueta ve čtvrtfinále. Ve velkém stylu sice vstoupil do turnaje ATP Masters Series v Miami, když s přehledem po setech dvakrát 6:1 vyřadil Vliegena, v dalším kole uštědřil kanára Melzerovi a poté k překvapení všech tenisových nadšenců porazil ve dvou setech i Fernanda Gonzaleze, ale jeho pouť turnajem skončila v dalším zápase na raketě Andy Murraye.

Tak úspěšný zdaleka nebyl před dvěma měsíci na úvodním antukovém turnaji v Monte Carlu, kde se opět potkal s Vliegenem, ale tentokrát mu podlehl. Ve skvělém světle se naopak rodák ze Štrasburku předvedl na následném podniku v Casablance, kde nenašel žádného přemožitele a radoval se ze svého třetího titulu na okruhu ATP v kariéře. Dařilo se mu i v portugalském Estoril, kde skončil v semifinále. Daleko se rovněž probojoval před 14 v Hamburku, tam skončil ve čtvrtfinále na raketě Gonzaleze. Dařilo se mu také na domácím grandslamu, kde vypadl sice ve třetím kole, avšak Rus Andrejev byl k nezastavení.

Jako jeden z mála tenistů se před Wimbledonem představil na dvou travnatých přípravných turnajích. Nejdříve v Londýně, kde vypadl ve 3. kole s jiným Rusem, Tursunovem. Následně startoval v Nottinghamu. Tam si rovněž vedl velmi dobře, když ho až ve čtvrtfinále vyřadil Bjorkman. Mathieu má momentálně kvalitní formu, což potvrzuje i na třetím letošním grandslamu; postupně si už poradil se Štěpánkem, D. Ferrerem a dokonce i Ivanem Ljubičičem - všichni soupeři byli rozhodně kvalitní.

Dnes ho čeká bezesporu další takový - síly změří s 3. hráčem světa. Roddickovi navíc svědčí tvrdé povrchy, mezi které tráva jednoznačně patří. Na hardu letos zaznamenal hned několik úspěchů, díky kterým je momentálně v žebříčku ATP tam, kde je.

Nejblíže prvnímu turnajovému vítězství roku 2007 byl v Memphisu, kde skončil až ve finále na raketě Tommyho Haase. Semifinále si zahrál na Australian Open, tam mu cestu zkřížil Roger Federer. Stejné úspěchy zaznamenal na podniku ATP Masters Series v Indian Wells a v San Jose. Čtvrtfinálovou účastí okořenil turnaj série Masters v Miami. Na antuce letos znovu dokazoval, že by ji z tenisového kolotoče nejradši vymazal. Na Roland Garros vypadl hned v úvodním kole s Igorem Andrejevem.

Na trávu však vstoupil excelentně; na prestižním Queen's Club v Londýně nenašel stejně jako v předchozích dvou letech přemožitele a radoval se tak z prvního letošního triumfu. O další se v tuto chvíli pokouší opět na Britských ostrovech. Na Wimbledonu si doposud poradil s krajanem Gimelstobem, Thajcem Udomchokem a Španělem Verdascem.

Myslíte si, že Roddick potvrdí roli favorita, která mu je bookmakery společnosti bwin přisuzována i přes svou negativní bilanci s Francouzem? Potom si na Američana vsaďte u světové jedničky s kursem 1.11. Jste-li názoru, že francouzský tenista potvrdí své schopnosti, pak si vsaďte právě na něj - kurs je 4.75.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.