Hlavní obsah

Bolívie dnes hraje o všechno

Bez vítězství stále zůstávají na prestižním turnaji Copa America fotbalisté Bolívie. Po víkendové prohře s Uruguayí mají na svém kontě jediný bod. Jejich šance na postup stále žije, dnes však musí bezpodmínečně porazit výběr Peru.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbal - ilustrační foto

Článek

Bolívie se na Copa America dostala do skupiny A. Postoupit z ní by mělo být snazší než z ostatních dvou; nejsou v ní totiž tradiční favorité z Brazílie a Argentiny. Svěřencům trenéra Erwina Sancheze se ovšem zatím ani proti papírově přijatelnějším soupeřům nedaří. Turnaj zahájili remízou v utkání s domácí Venezuelou, když alespoň bod zachránil několik minut před koncem svou přesnou trefou Arce. O čtyři dny už se vedlo hůře; v souboji s Uruguayí padla jediná branka, jejímž autorem byl Uruguayec Sanchez. Situace Bolívijců se tak velmi zkomplikovala. Ze skupin postupují nejlepší dva týmy a navíc dvě nejlepší mužstva ze třetích míst, takže reálnou šanci stále mají. Předpokladem je ovšem úspěch v dnešním souboji s Peru, ve kterém Bolívii nepomůže záložník Roland Garcia - ten se zranil v minulém zápase a mimo hru bude alespoň deset dní.

Peru, dnešní soupeř Sanchezových svěřenců, do turnaje vstoupila mnohem lépe. Villalta, Marino a Guerrero se podělili o tři góly, díky kterým porazili Uruguay 3:0. Ve druhém utkání ale ani oni nestačili na domácí Venezuelu; už ve 14. minutě musel ze hřiště Garcia a i když se dvanáct minut před koncem síly na hřišti vyrovnaly, v tu dobu už Peru prohrávalo 0:1 a Venezuela navíc dokázala i v deseti skórovat podruhé. Ani Peru tak stále nemá jistý postup, na rozdíl od jeho dnešního soupeře mu ovšem stačí remíza, aby se dostalo do čtvrtfinále. "Po zápase s Uruguayí jsme ještě neměli jistý postup a po zápase s Venezuelou jsme ještě nebyli vyřazeni," prohlásil před utkáním lakonicky trenér Peru Julio Cesar. "Budeme muset ukázat, proč jsme dokázali rozdrtit Uruguay v prvním utkání. Musíme se snažit udržet rovnováhu a vyvarovat se chyb," dodal. V boji o postup bude zřejmě k úlevě peruánských fanoušků moci počítat s Claudiem Pizarrem, který sice v utkání s Venezuelou narazil do branky, ale poté prohlásil, že jeho zranění není vážné.

Dosavadní výkony obou mužstev pasují do role papírového favorita Peru, na které bookmakeři vypsali kurs 1.65. Myslíte si, že Bolívie dnes konečně zabere naplno a zvítězí? Potom si vsaďte na ni, kurs je 4.85. A pokud vydržíte do noci a budete si chtít zápas užít, můžete si vsadit kdykoliv v jeho průběhu live.

Reklama