Hlavní obsah

Helsingborg přivítá v dohrávce Hammarby

Dvanácté kolo švédské nejvyšší fotbalové soutěže dnes uzavře souboj Helsingborgu s Hammarby. Oba celky skončily loni hned za příčkami zajišťující evropské poháry – Helsingborg byl čtvrtý, Hammarby druhé.

Foto: REUTERS/Nigel Roddis

Momentka Henrika Larssona během jeho posledního zápasu v dresu Manchesteru. Nyní kanonýr obléká dres Helsingborgu.

Článek

Helsingborg byl loni velmi silný doma - na svém stadionu prohrál za celou sezonu pouze jednou. Letos však v tomto duchu vůbec nepokračují - v pěti domácích zápasech si už připsali dvě porážky a jednu remízu. Získali tak pouhých sedm bodů - stejně jako venku. Poslední tříbodový úspěch si svěřenci Stuarta Baxtera připsali před týdnem v Trelleborgu, kde zvítězili po přestřelce 2:3. Oporou mužstva je bezesporu světoznámý kanonýr a bývalý hráč Manchesteru nebo Barcelony - Henrik Larsson, který do mužstva zamířil před pár měsíci.

Napravit si domácí reputaci dnes pro muže kolem Larssona nebude jistě nic jednoduchého, Hammarby totiž neztrácejí kontakt se špicí a to především díky domácím výsledkům. Na svém útulném stadionu letos odehrály šest zápasů, bodově naprázdno vyšly pouze z toho s Elfsborgem, který na Söderstadion zvítězil nejtěsnějším možným výsledkem. V ostatních domácích soubojích nenašli svěřenci trenéra Tonyho Gustavssona sobě rovného protivníka - skóre 13:2 hovoří za vše.

Venku je jejich statistika o poznání horší, přesto prohráli pouze dvakrát a dnešní případné vítězství by je tak posunulu na třetí příčku v tabulce. Před týdnem doma přivítali silný IFK Göteborg, se kterým zvítězili 3:1. Dnes budou jistě chtít na tento úspěch navázat.

Podle bookmakerů společnosti bwin jsou šance obou celků v dnešním zápase vyrovnané - na vítězství Hammarby si můžete vsadit s kursem 2.20. Jestliže si myslíte, že utkání dospěje do nerozhodného konce, poté využijte sázky na remízu s kursem 3.20. Jste-li však nakloněni spíše hostům, poté je kurs 3.20 právě pro vás.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.