Hlavní obsah

Získá dnes Williamsová čtvrtý wimbledonský titul?

Do finále ženské dvouhry ve Wimbledonu se probojovaly Američanka Venus Williamsová a překvapivě Francouzka Marion Bartoliová. Od roku 1975, kdy byla zavedená nová podoba Wimbledonu, se ve finále utkají nejhůře postavené tenistky na světovém žebříčku.

Článek

Williemsová je totiž díky zranění až 31. hráčkou světa, Bartoliová je momentálně devatenáctá. I když obě hráčky mají na okruhu WTA už něco odehráno, tak se ve vzájemném duelu doposud nesetkaly.

Marion Bartoliová zažívá letos ve svých 22 letech svou životní sezonu. Už letos se v závěru roku předvedla ve velmi dobrém světle, když vyhrála turnaj v Tokyu a na US Open prošla do třetího kola. Letos si zahrála prozatím jediné finále a to v Praze, kde nestačila na Japonku Morigamiovou. Do semifinále se probojovala ve Štrasburgu, tam byla nad její síly krajanka Mauresmová.

Na trávu letos vstoupila excelentně; na prvním přípravném turnaji v Birminghamu podlehla až v semifinále Šarapovové, když si poradila například s Danielovou Hantuchovou. Následně se jí dařilo i v Eastbourne, tam si poradila ve čtvrtfinále s Ruskou Dementěvovou, ale v dalším kole nestačila na světovou jedničku Justin Heninovou.

S Belgičankou se střetla opět včera v semifinále Wimbledonu. Do zápasu vstupuvala s vizitkou hráčky, která vyřadila silnou Jankovičovou nebo Krajíčkovou, přesto byla jasným outsiderem. Podle této režie se i vyvíjel první set, který Heninová vyhrála 6:1 a všichni už očekávali jen pouhou dohrávku zápasu. Ale pak se stalo něco moc zajímavého. „Všimla jsem si v publiku Pierce Brosnana, který ve filmu hraje Jamese Bonda. On je můj oblíbený herec. Jeho přítomnost mě nabudila. Chtěla jsem, aby viděl více tenisu,“ konstatovala po zápase Francouzka, která následně nedala světové jedničce žádnou šanci a po třetím setu (6:1) se začala radovat. „Lépe jsem v životě nehrála. Finále? To je jak splněný sen!,“ řekla devatenáctá hráčka světa, která si dnes odbude finálovou grandslamovou premiéru.

V posledním letošní zápase na trávě ji čeká další rozhodně kvalitní soupeřka, starší ze sester Williamsových. Ta toho letos sice prozatím moc nenahrála, přesto už přidala do své sbírky jeden turnajový triumf v Memphisu. Na Roland Garros vypadla už ve třetím kole s Jankovičovou, ale tráva to je jiná káva. Williemsová je totiž trojnásobnou wimbledonskou vítězkou a letos to jen potvrzuje. I když je v tuto chvíli až 31. v žebříčku WTA, tak na její raketě skončily Maria Šarapovová, Světlana Kuznětsová nebo Ana Ivanovičová.

Myslíte si, že dnes Williamsová potvrdí svou wimbledonskou formu? Pak využijte sázky na Američanku, kterou bookmakeři společnosti bwin favorizují s kursem 1.15. Jste-li naopak názoru, že Marion Bartoliová potvrdí své vítězství se světovou jedničkou a dnes tak podzvedne nad hlavu svou první grandslamovou trofej, pak si na ni vsaďte s kursem 4.14.

Reklama