Hlavní obsah

Vzchopí se Štěpánek v Gstaadu?

Český tenista Radek Štěpánek zažívá v letošní sezoně prozatím obrovský propad. V tuto chvíli je až 127. hráčem světa, kvůli čemuž se musel do hlavní soutěže turnaje v Gstaadu dostat přes kvalifikaci. Ta mu vyšla stejně jako Chorvatu Čiličovi, se kterým změří síly v prvním kole.

Článek

Jak už bylo zmíněno, Štěpánek je v tuto chvíli hráčem až druhé světové stovky, a to sezonu odstartoval z 19. příčky žebříčku. Letos zdaleka nehraje tak jako loni - na svém kontě nemá v singlu doposud žádný úspěch, na žádném z turnajů nepostoupil ani do čtvrtfinále. Navíc si znepřátelil české fanoušky, protože stále odmítá všechny reprezentační povinnosti - naposledy Světový pohár družstev, který jako už tradičně hostil Dusseldorf. Moc jim tedy určitě nevadilo to, že Štěpánek ve druhém kole French Open překvapivě nestačil na Francouze Edouarda Rogera-Vasselina. Krátký průběh mělo rovněž jeho účinkování na Wimbledonu, kde v prvním kole podlehl hladce po třech setech Francouzi Mathiemu. Z ne moc oblíbené trávy přesedlal před pár dny zpátky na antuku, což mu prozatím svědčí. V kvalifikaci pro hlavní soutěž švýcarského podniku v Gstaadu si nejdříve poradil s Ivanem Dodigem a následně i Korejcem Woong-Sunem.

V prvním kole ho čeká rovněž kvalifikant Marin Čilič. Chorvat je v tuto chvíli 101. hráčem světového žebříčku, ale do sezony startoval na rozdíl od Štěpánka ze 170. pozice. Na okruhu ATP se mu poměrně daří, největšího letošního úspěchu dosáhl nedávno na travnatém turnaji Queen's Club v Londýně, kde ve čtvrtfinále potrápil následného vítěze Andyho Roddicka. Tento úspěch však nedokázal potvrdit na Wimbledonu. Tam podlehl hned v prvním kole po pětisetové bitvě Gilles Simonovi.

Myslíte si, že Štěpnek dnes potvrdí roli favorita a alespoň trochu si napraví svou letošní reputaci? Potom si na Čecha vsaďte u společnosti bwin s kursem 1.33. Jste-li názoru, že český tenista bude pokračovat ve svých mizerných výsledcích, pak si vsaďte na Chorvata - kurs je 2.78.

Reklama