Hlavní obsah

Irsko: Bohemians chtějí zpět na třetí příčku

Eircom Premier League má dnes na programu dohrávku 17. kole, ve které změří síly Bohemians Dublin s Bray Wanderers. Domácí klesli po pátečním vítězství Shamrocku na čtvrtou příčku, „na bednu“ se dnes však mohou vrátit.

Foto: www.olympiastadion-berlin.de

Ilustrační foto - fotbal

Článek

Bohemians skončili v loňském ročníku elitní irské soutěže, což se rozhodně nedá považovat za úspěch. Tento klub je totiž druhý historicky vůbec nejúspěšnější v celém Irsku, na svém kontě má celkem 9 titulů pro mistra ligy. Ten poslední si však připsal už před pěti lety a od té doby mají jeho výsledky pouze sestupnou tendenci. Letos v ní ale doposud nepokračuje, když se řadí mezi celky bojující o nejvyšší příčky.

Dnes to rozhodně budou svěřenci Seána Connora ve svém Dalymount Parku chtít potvrdit. Čtyřicetiletý kouč dnes bude opět postrádat Jasona McGuinnesse, do hry by se měl naopak po zranění vrátit John Paul Kelly.

Bray Wanderers skončily loni ještě o jednu příčku hůře než jejich dnešní soupeř a jen díky finanční krizi Shelbourne si udrželi prvoligovou příslušnost. Tento klub zdaleka nepatří k nejúspěšnějším, ve své sbírce nemá prozatím žádný větší úspěch. Letos to jen dokazuje, když momentálně obývá devátou příčku tabulky. Poslední zápas však svěřencům Eddie Gormleye vyšel - 2:1 porazili Waterford.

V nejlepším světle se rozhodně budou chtít předvést i dnes v Dublinu. Pomoci jim k tomu už bude moci Paul Dunphy, jenž se do sestavy vrací po odpykání karetního trestu. Otazník startu však visí nad Jamesem O'Shea, jehož trápí kotník. Nejistý je rovněž start Colma Tressona. „Myslíme na vítězství. Hrajeme lépe než loni,“ řekl lodivod Gormley.

Bohemians mají dnes v úmyslu jednoznačně zvítězit, jestli jste stejného názoru, pak si na to vsaďte u společnosti bwin s kursem 1.50. Jestli si ale myslíte, že Bray Wanderers mají šanci na nerozhodný výsledek, tak si vsaďte právě na tuto příležitost s kursem 3.45. Pro ty největší odvážlivce je tu i možnost sázky na vítězství hostů - kurs je 6.50 rovných.

Reklama