Hlavní obsah

Mexiko si chce s Argentinou vyrovnat účty

Duel dvou neporažených týmů dnes v semifinále turnaje Copa America uvidí venezuelský Puerto Ordaz. Mexiko v něm po drtivém vítězství nad Paraquayí narazí na Argentinu, která si podobně poradila s Peru.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbal - ilustrační foto

Článek

Pro Argentinu byla čtvrtfinálová výhra už čtvrtá v řadě, které ve Venezuele dosáhli. Hráči trenéra Basileho si ve skupině C poradili postupně se Spojenými státy, Kolumbií i Paraguayí a do dalších bojů postoupili z prvního místa. Ve vyřazovacích bojích tak narazili na Peru, které ve své skupině skončilo na druhém místě. Zápas skončil výhrou Argentinců 4-0, ta se ale nerodila úplně snadno: do poločasu diváci neviděli jedinou branku, prvně skóroval Riquelme a další tři góly dala Argentina až v poslední půlhodině. Útok, který se pyšní jmény jako Messi, Tevez nebo Crespo, tak konto soupeřů zatížil celkem třinácti brankami, vůbec nejvíc ze všech týmů na Copa America.

Dosavadní působení semifinálového soupeře Argentiny na turnaji dnes slibuje velkolepou podívanou. Mexičané ještě na konci června hráli ve finále Gold Cupu a do Venezuely dorazili někteří z nich unaveni. Na prestižním turnaji se ale dokázali vzchopit a od prvního zápasu dokazují, že i tady se s nimi musí počítat. Hned na úvod si totiž dokázali poradit 2:0 s Brazílií, která od té doby jen vítězí. Ve druhém utkání zvítězili nad Ekvádorem, a proto si ve třetím duelu mohli dovolit jen remizovat s Chile, a přesto postoupili z prvního místa. Ve čtvrtfinále potom vyslali Argentině důrazné varování: už v páté minutě se z penalty trefil v utkání s Paraguayí Castillo a po něm dokázala středoamerická země skórovat ještě pětkrát. To je proti obvykle velmi dobře bránícímu soupeři výborná vizitka, byť zápas velmi poznamenala červená karta pro brankáře Bobadillu už ve třetí minutě. Nyní čeká Mexičany soupeř, kterému mají co oplácet. Obě země se naposledy utkaly loni v Lipsku v osmifinále mistrovství světa. Po devadesáti minutách nebylo o vítězi rozhodnuto, o argentinské radosti a mexickém smutku rozhodl až v prodloužení Maxi Rodriguez. V cestě za pomstou dnes Mexičanům možná nepomůže jeden z objevů turnaje Nery Castillo, který si poranil koleno. Pokud nenastoupí Castillo, měl by se na trávníku objevit Cauahtemoc Blanco, který zatím do zápasů nastupoval z lavičky. "Osobně se nebojím Messiho, nebál bych se ani Maradony nebo Pelého. Každý má dvě ruce, dvě nohy a dvě oči, není důvod se někoho bát. Naopak, mělo by nás to víc motivovat," dal najevo odhodlání celého týmu útočník.

Vůle po vítězství je jedna věc, vliv na výsledek má ale více faktorů. Ty by dnes měly hrát pro Argentinu - alespoň podle bookmakerů, kteří na ni vypsali kurs 1.55. Myslíte si, že po devadesáti minutách uhraje Mexiko alespoň remízu? Potom si vsaďte na jeho neprohru, kurs je 2.19. A pokud se rozhodnete být dnse v noci vzhůru, můžete si pochopitelně vsadit kdykoliv během zápasu live.

Reklama