Hlavní obsah

Rakousko se střetně v osmifinále s Gambií

Do osmifinále Mistrovství světa do 20 let v Kanadě se probojovali i Rakousko a africký zástupce z Gambie. Tyto celky se dnes střetnou ve vzájemném duelu v Edmontoně, který začíná hodinu a tři čtvrtě po půlnoci našeho času.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Rakušané se neutkají s africkým celkem na šampionátu poprvé, v úvodním zápase mistrovství totiž narazili na Kongo, se kterým remizovali 1:1. Následně porazili nejtěsnějším možným výsledkem Kanadu. V posledním zápase skupiny se naši jižní sousedé utkali s Chile a bezbranková remíza rozhodla o tom, že skupinu vyhráli Jihoameričané.

Dnes čeká výběr trenéra Paula Gludovatze, který je složen především z hráčů domácích soutěží, první zápas vyřazovací části. Rakušané se jistě budou snažit, aby nebyl zároveň tím posledním. „Vytvořili jsme si mnoho příznivců u našeho národu a mámě tak velkou motivaci uspět proti Gambii, ale víme, že postoupit do čtvrtfinále nebude jednoduché,“ myslí si rakouský lodivod.

Gambie vstoupila na šampionát sice porážkou 0:3 s Mexikem, ale vývoj zápasu tomu až tolik neodpovídal. V prvním poločase měli Afričané rozhodně více ze hry, ze které plynuly i brankové příležitosti, ale známé tvrzení „nedáš dostaneš“ nabylo na skutečnosti. Do druhého zápasu s outsiderem skupiny, Novým Zélandem vstupovali svěřenci kouče Petera Johnsona s cílem zvítězit a nepřipravit se tak o šanci na postup. To se nakonec podařilo, když Gambie zvítězila díky brance Ousmana Jallowa. V posledním utkání skupiny potvrdili Afričané roli černého koně mistrovství, když porazili 2:1 Portugalsko.

Výběr trenéra Johnsona drží pospolu už delší dobu. Na MS do 17 let před dvěma lety startovalo hned 11 fotbalistů z aktuální soupisky. V Peru se mladíkům z Gambie vedlo velmi dobře a jen díky horšímu skóre nepostoupili ze skupiny, i když porazili shodným výsledkem 3:1 Brazílii i Katar. Dnes čeká Afričany Rakousko. „Evropské týmy jsou velmi disciplinované a umějí dodržovat danou taktiku, především v defenzívě. Chceme-li zvítězit, pak se musíme celý zápas stoprocentně koncentrovat,“ tvrdí trenér Gambie.

Utkání nemá podle bookmakerů společnosti bwin žádného výrazného favorita. Na vítězství Evropanů si můžete vsadit s kursem 2.95. Myslíte si, že zápas skončí po řádné hrací době remízou a bude rozhodovat v prodloužení nebo penaltách? Pak si na to vsaďte - kurs je 3.25. Jestliže věříte velmi dobře fyzicky připraveným Afričanům, pak se nabízí sázka právě na ně s kursem 2.15.

Reklama