Hlavní obsah

Pokoří česká dvacítka i favority ze Španělska?

Bez porážky zatím procházejí čeští reprezentanti do dvaceti let mistrovstvím světa v Kanadě. I díky štěstí postoupili přes Japonce do čtvrtfinále, v němž se hodinu a tři čtvrtě po půlnoci našeho času střetne s největšími favority na celkové vítězství - Španěly.

Článek

Svěřenci Miroslava Soukupa přicestovali do Kanady s velkými plány, čeští fanoušci jim přesto zpočátku příliš nevěřili. Hned v prvním zápase ale mladíci tyto pochybnosti vyvrátili. Bezbranková remíza s Argentinou byla možná překvapivá, ale o to více cenná. Do druhého utkání vstupovala lvíčata rozhodně s vyššími ambicemi, jenže Severní Korea prokázala svou kvalitu, když s českými mladíky remizovala 2:2. V posledním zápase skupiny tak našim nezbývalo nic jiného než porazit Panamu. To se povedlo a mužstvo Miroslava Soukupa se mohl radovat z postupu do osmifinále. V tom narazilo na vítěze skupiny F - Japonce. Hráči ze země vycházejícího slunce byli favorizováni i proto, že na šampionátu předváděli velmi dobrou hru. Ve stejném duchu vstoupili i do zápasu s českým výběrem, když se ujali vedení 2:0. Češi se však zlepšili a patnáct minut před koncem už svítil na ukazateli skóre díky dvěma proměněným penaltám stav 2:2. Ten vydržel i do konce prodloužení, i když tlak Japonců byl obrovský a naši mohli děkovat i rozhodčímu, který jim v závěru nastaveného času odpustil zcela evidentní ruku v pokutovém území. Na penalty poté naši prokázali lepší nervy a po závěrečném kopu Okleštěka se mohli radovat z postupu do čtvrtfinále.

Právě tato meta je dosud maximem, kterého česká reprezentace do 20 let v historii dosáhla. V tuto chvíli ale není konečná, současní reprezentanti se mohou do historie zapsat ještě silnějším písmem. Hráči navíc nehrají jen o to, úspěch by je navíc mohl výrazně přiblížit vysněným zahraničním angažmá. Nyní jim ale v cestě stojí Španělé. „Už před začátkem šampionátu jsem pasoval Španělsko na největšího favorita celého mistrovství. Doslova jsem řekl, že Španělsko bude jedním ze semifinalistů. A podle předváděných výkonů navazují na evropský šampionát, který suverénně vyhráli,“ řekl o soupeři kouč českých reprezentantů. Svou kvalitu Španělé prokázali i v v prvním vyřazovacím zápase, ve kterém narazili na Brazílii. Stejně jako naši prohrávali 0:2, přesto však dokázali postoupit. A na rozdíl od českého týmu rozhodli už v prodloužení, kdy Brazílii vstřelili hned dvě branky. „Musíme být velmi, velmi dobře připravení na zápas s Čechy. Myslím si, že to bude ještě těžší zápas než z Brazílií. Naše sebevědomí je ale velké, jsme velmi kompaktní tým,“ prohlásil před utkáním Gines Melendez, trenér Španělů.

Podle bookmakerů společnosti bwin jsou favoritem utkání španělští mladíci. Jste-li stejného názoru, potom si na ně vsaďte - kurs je 1.44. Remízu si můžete vsadit s kursem 3.80 a na vítězství Čechů v základní hrací době nabízí světová jednička kurs 6.50.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články