Hlavní obsah

Porazí Yankees Toronto i potřetí?

Nepříliš povedený comeback prožívá v této sezoně nadhazovač Yankees Roger Clemens. Už čtyřiačtyřicetiletý hráč má po osmi zápasech bilanci 2-4. Podaří se mu ji dnes vylepšit proti Torontu?

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

'Raketa', jak se Clemensovi přezdívá, si takhle letošní sezonu určitě nepředstavovala. Stejně jako před rokem, i letos nadhazovač zvažoval, jestli v profesionální kariéře pokračovat. Nakonec kývl na nabídku Yankees a v tu chvíli začali fanoušci nejlepšího klubu historie jásat. Zatím se ale zdá, že Clemensovi do jeho formy něco chybí. V polovině z osmi zápasů, které zatím odházel, povolil soupeřům alespoň tři body, naposledy v Tampě dokonce vydržel jen pět směn, během nichž domácí Devil Rays doběhli na domácí metu dokonce pětkrát. I bez obvyklé Clemensovy formy se ale nyní Yankees daří. Po Zápase hvězd sice klub z New Yorku hned první zápas prohrál, právě s Clemensem na kopci, poté ale Tampě porážku dvakrát oplatil a ve vítězném tažení pokračuje i v Torontu; po výhře 6-4 si včera Yankees poradili dokonce i v utkání, které za soupeře zahajoval vynikající Roy Halladay.

Ten si vítězství nepřipsal jen proto, že poslední směny nezvládli jeho spoluhráči, které ho vystřídali. V lepší podporu svého týmu dnes musí doufat Shaun Marcum, letos asi nejpříjemnější překvapení Toronta mezi nadhazovači. Pětadvacetiletý hráč teprve loni odehrál svoji první opravdovou sezonu mezi profesionály v MLB. Nevedlo se mu nijak dobře, ovšem letos Marcum potvrzuje svůj talent. Nejvíc vítězství si mezi hráči Blue Jays zatím připsal podle očekávání Halladay, nejlepší statistiky má ale hráč, kterého kanadský tým pošle na kopec dnes: po 88 odházených směnách má průměr 3.68 bodů za devět směn a pálkaři soupeřů mají proti němu úspěšnost jen 22.5%. Před deseti dny proti Clevelandu odházel zatím svůj nejhorší zápas; nevydržel ani čtyři směny, během kterých dovolil soupeři osmkrát skórovat. Minulý týden ovšem na půdě silného Bostonu zvítězil, když během šesti směn zavinil doběhy na domácí metu.

Letos už navíc Marcum dokázal proti Yankees uspět, bookmakeři ale přesto mají za favority zápasu hosty, na které si můžete vsadit s kursem 1.54. Myslíte si, že potřetí v řadě už Toronto s Yankees neprohraje? Potom si vsaďte na domácí, kurs je 2.55.

Reklama