Hlavní obsah

Boston přivítá White Sox

Nepříliš dobrou formu mají po pauze na Zápas hvězd baseballisté Bostonu. Red Sox za poslední týden nevyhráli sérii ani proti Torontu, ani proti Kansasu. Bude se jim dařit proti chicagským White Sox?

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

Už před přestávkou, kterou vyplnila All-Star Game, si Boston nevedl nejlépe. Po čtyřech výhrách v řadě přišla série tří zápasů s Detroitem, proti kterému hosté ani jednou neuspěli. Zdálo se, že pauza nemohla přijít víc vhod, ovšem ani krátký čas na odpočinek Red Sox nepomohl. Minulý čtvrtek odstartovali druhou část sezony výhrou 7-4 nad Torontem, ve dvou z dalších tří soubojů s Blue Jays ale poté vyšli jako poražení. Podobně potom dopadla i série proti Kansasu: první duel sice Boston vyhrál, další dva ale na půdě - jinak silných - Red Sox získali překvapivě hosté. Úkol vylepšit bilanci týmu dnes připadne především nadhazovači, kterého Boston pošle na kopec. Je jím Japonec Daisuke Matsuzaka, největší letošní posila mužstva. Matsuzaku předcházela pověst skvělého nadhazovače a i přes občasné výkyvy ji Asiat potvrzuje - za bilanci 11-6 a průměr pod čtyři oběhy na zápas se určitě stydět nemusí. Příliš se mu ovšem nevyvedly poslední dva zápasy; v Detroitu vydržel na hřišti jen pět směn, během nichž domácím povolil šest bodů, a proti Torontu si naposledy připsal vítězství, ovšem devět odpalů a čtyři oběhy soupeře mu statistiky rozhodně nevylepšily.

Nepříliš dobře vykročil do druhé části letošního ročníku i dnešní soupeř Bostonu, tým Chicago White Sox. 'Bílé ponožky' sice v prvním utkání uspěly nad Baltimorem, který porazili 9-7, další tři souboje s Orioles ale nezvládly a v divizi, které kraluje Detroit, se znovu propadly. Chicago se z toho ale vzpamatovalo hodně rychle. V následujících třech dnech nastoupili hráči White Sox na hřišti Clevelandu, nejlepšího domácího týmu soutěže. S tím si ale hosté nelámali hlavu a ve dvou zápasech zvítězili. První utkání bylo velmi dramatické - Chicago vedlo už 11-2, Cleveland ale dokázal snížit na 10-11 a hosté se tak museli bát o výsledek až do poslední chvíle. O den později se v Clevelandu znovu urodil těsný výsledek, tentokrát se ale radovali domácí po vítězství 6-5, kterého dosáhli až v 11. směně. Včera v dresu Chicagu zazářil zkušený nadhazovač Mark Buehrle, který svému týmu zařídil výhru 5-1. Podobný výkon dnes určitě bude chtít podat i další veterán mezi nadhazovači, Javier Vazquez. Portoričan, který za týden oslaví 31. narozeniny, si letos vede slušně, vůbec nejlépe od té doby, co hájil barvy Montrealu. Poslední porážku si připsal před více než měsícem, z dalších šesti zápasů má bilanci 3-0. Dvakrát si přitom do statistik připsal tzv. kompletní hru - to znamená, že na hřišti vydržel celých devět směn, což je pro nadhazovače vynikající vizitka.

Dnes ovšem mají bookmakeři podle očekávání za favorita zápasu Boston, na který společnost bwin vypsala kurs 1.43. Myslíte si, že White Sox využijí kolísavých výkonů domácích a zvítězí? Potom si vsaďte na ně, kurs je 2.90.

Reklama