Hlavní obsah

Arsenal změří síly s Interem

Arsenal Londýn včera vstoupil jakožto pořádající klub do Emirates Cupu vítězstvím 2:1 s Paris SG. Turnaj dnes pokračuje a Gunners čeká tentokrát rozhodně kvalitnější soupeř - Inter Milán, který si navíc bude chtít spravit chuť po včerejší porážce 0:2 s Valencií.

Foto: REUTERS

Bývalý hráč Arsenalu Fredrik Ljungberg (vpravo) oslavuje gól v síti Interu Milán.

Článek

Tým Kanonýrů v letním přestupním termínu sice opustila dlouholetá opora Thierry Henry, který zamířil do Barcelony, ale přesto Arsenal i v následující sezoně myslí na nejvyšší cíle. Z klubu kromě elitního kanonýra odešla i další dlouholetá opora v podobě Freddieho Ljungberga. Gunners však neotáleli ani na nákupech; do klubu s velkou tradicí a ambicemi zamířil kanonýr Dinama Záhřeb Eduardo Da Silva, který však v dresu svého nového zaměstnavatele ještě nenastoupil, nýbrž nemá vyřízené pracovní povolení. Další posilou se stal brankář Lukasz Fabianski, který do Londýna zamířil z Legie Varšava.

Ten sice byl při včerejším zápase na lavičce svého nového klubu, avšak do zápasu nezasáhl. Dnes by ale měl nastoupit od začátku. Na hřišti se rovněž proti Paris SG neobjevili Djorou, Adebayor, Rosicky a Walcott, kteří mají lehké šrámy. „Nastoupili jsme proti velmi dobrému celku a bylo to vydřené vítězství. Ve druhém poločase jsme hru měli pod kontrolou,“ řekl Arsene Wenger, kouč Gunners, jehož celek navíc v závěru duelu neproměnil pokutový kop.

Soupeřem jeho svěřenců dnes bude úřadující italský mistr. Inter loni neměl v Itálii i kvůli korupční aféře konkurenci a s náskokem 22 bodů obhájil titul. Na italské poměry měl i velmi dobré skóre - více jak dvě branky na zápas jsou cenným ukazatelem. Letos by jistě chtěl dodržet pořekadlo - „Do třetice všeho dobrého“. Naproti tomuto cíly jde posilováním kádru; do mužstva zamířil s argentinského River Plate velmi dobrý obránce Nelson Rivas. Z Lazia přišel ještě Chilan Luis Jimenez. Lukrativní nabídka z Lyonu naopak obdržel Fabio Grosso a za Inter už tedy bojovat nebude. Z mužstva odešel i další obránce Fabian Carini do Realu Murcia.

Včera Inter, jak už bylo zmíněno vstoupil do Emirates Cupu prohrou 0:2 s Valencií. Utkání doprovázela na přátelské střetnutí až netradiční bezpečnostní opatření, nýbrž poslední souboj těchto celků skončil hromadnou rvačkou. Nic podobného však včerejší duel neprovázelo, i když hráči italského celku odcházeli po závěrečném hvizdu rozhodčího opět se svěšenými hlavami.

Oba týmy patří mezi nejlepší na světě a o jejich vyrovnanosti hovoří i kursy, které bookmakeři na toto utkání vypsali. Na Arsenal si u společnosti bwin vsadíte s kursem 2.35. Kurs na remízu má hodnotu 3.15 a na vítězství Italů 2.70.

Reklama