Hlavní obsah

Mayer se utká s Tipsarevičem

Tenisový turnaj v polských Sopotech má dnes na programu druhý hrací den. Zajímavý souboj jistě slibuje zápas Florian Mayer - Janko Tipsarevič, kterého by se měli diváci dočkat krátce po poledni.

Foto: imholzsport.ch

Ilustrační foto - tenis.

Článek

Dnešní soupeři se na okruhu ATP ještě nesetkali. Přesto své síly už jednou změřili, před pěti lety na challengeru v řecké Kalamatě. Zápas byl tehdy velmi vyrovnaný a rozhodl ho až tiebreak třetího setu, ve kterém byl úspěšnější o rok mladší Srb. Od té doby sice uteklo moře času, ale z pohledu na žebříček je vidno, že i dnešní duel by mohl být velmi atraktivní. Florian Mayer je v tuto chvíli 35. hráčem světa, když do letošního roku vstupoval z 56. pozice. Letos tedy nehraje špatně, přesto má negativní zápasovou bilanci - 16 vítězství a 18 porážek. Nejvíce se mu dařilo na turnajích v Rotterdamu, Delray Beach a Halle, kde skončil ve čtvrtfinále. Svůj program si navíc zpestřuje challengery, na kterých se mu daří ještě více - v Braunschweigu, Prostějově a Drážďanech se dostal až do finále.

O svůj další úspěch se dnes popere s potetovaným „Tipsym“. Tak zní přezdívka dalšího ze srbských tenistů, kteří v posledních sezonách vlítli na tenisové dvorce jako uragán. Chlapík s piercingem v obočí a vytetovaným citátem Dostojevského na těle se letos blýskl především na Wimbledonu, na němž porazil ve třetím kole v pětisetové bitvě Fernanda Gonzalese - rozhodující set získal v poměru 8:6. Celkově letos odehrál na okruhu ATP 29 zápasů, z nichž vyhrál 14. Na žebříčku ATP je v tuto chvíli o 13 pozic níže než jeho dnešní soupeř.

Podle bookmakerů společnosti bwin je Tipsarevič outsiderem dnešního zápasu s kursem 3.27 na jeho vítězství. Sázka na to, že do druhého kola postoupí německý tenista, je oceněna kursem 1.24.

Reklama