Hlavní obsah

Monfils narazí na překvapení Isnera

Tenisový turnaj s celkovou dotací 600 000 amerických dolarů ve Washingtonu má dnes pozdě večer na programu obě semifinále. Po duelu Roddick - Karlovič se utká dvojice Gael Monfils a John Isner.

Článek

Americký tenista John Isner je na okruhu ATP nováčkem a s Francouzem se tedy utká poprvé v kariéře. Gael Monfils po volném postupu z prvního kola vyřadil na divokou kartu hrajícího 18letého Martina Kližana ze Slovenska, poté Němce Michaela Berrera a ve čtvrtfinále si poradil se třetím nasazeným Maratem Safinem.

V úvodu sezony vypadl aktuálně 54. hráč světa na Australian Open ve 3. kole, když nestačil na krajana Gasqueta. Následně po třech neúspěšných prvních kolech dokázal zvítězit na kvalitně obsazeném challengeru Sunrise na Floridě. Další slušný výsledek přišel až o dva měsíce později - v květnu na challengeru v Záhřebu, kde rodák z Paříže vypadl v semifinále. O týden později skončil až ve finále antukového turnaje v rakouském Poertschachu, když vyřadil Andyho Roddicka, či Lleytona Hewitta. Na Roland Garros i Wimbledonu skončil shodně ve třetím kole. Ve švýcarském Gstaadu došel do čtvrtfinále, kde nestačil na dalšího Francouze Mathieu. Na posledním turnaji v Indianapolisu prohrál Francouz hned v prvním kole se 171. hráčem světa Brazilcem Ricardem Mellem.

22letý John Isner se účastní teprve druhého turnaje série ATP v kariéře. Letos však dokázal zvítězit na turnaji Futures v USA a minulý týden slavil triumf na challengeru v Lexingtonu. Na probíhajícím podniku si v prvním kole Američan připsal skalp vítěze tohoto turnaje z roku 2003 - Tima Henmana. Poté vyřadil Němce Beckera a 189. hráče žebříčku ATP Wayna Odesnika. Ve čtvrtfinále senzačně skončil na jeho raketě i druhý nasazený Němec Tommy Haas.

Perličkou je, že všechny tyto zápasy vyhrál až v tie-breaku třetího setu. „Haas je velmi dobrý hráč, který se nenechá hned rozhodit. Můj servis mě udržel v zápase. Nemohu uvěřit, že jsem opět zvítězil,“ dodal po zápase rodák z Greensboro. „Všichni moji přátelé jsou zde a já se chci před nimi předvést v co nejlepším světle,“ říká senzace turnaje John Isner, který v turnaji nasázel již 93 es.

Na výhru Gaela Monfilse vypsali bookmakeři sázkové kanceláře bwin kurs 1.38. Pokud však věříte v pokračování pohádkové cesty nadějného Američana, můžete si na něj vsadit v kursu 2.59.

Reklama