Hlavní obsah

San Diego uvidí ruské semifinále

Namále měla včera ruská tenistka Anna Čakvetadzeová ve čtvrtfinále turnaje v San Diegu. Nad Venus Williamsovou vyhrála přesto, že prohrávala 0-1 na sety a 3-5 ve druhé sadě. Bude stejně úspěšná i dnes proti své krajance Šarapovové?

Článek

Výkony, které obě dnešní semifinalistky předvádějí v posledních dnech, budí respekt. V případě Čakvetadzeové to potom platí i o posledních týdnech. Dvacetiletá Ruska po celou sezonu dokazovala, že si zaslouží místo mezi absolutní světovou elitou, na amerických betonech ale nyní zažívá nejlepší období své kariéry. Začalo to turnajem v Cincinnati, ve kterém ztratila jen dva sety a získala už třetí letošní titul, a ve své spanilé jízdě pokračovala i ve Stanfordu, kde se přes Daniilidouovou, Srebotnikovou a Hantuchovou dostala znovu do finále. A znovu v něm byla úspěšná, když si tentokrát poradila s Indkou Mirzaovou. Po dvou úspěších by mohla být unavená, Čakvetadzeová ale poráží jednu soupeřku za druhou i tento týden v San Diegu. Druhým a třetím kolem prošla bez problémů, domácí Shaughnessyovou i Japonku Sugiyamaovou porazila pokaždé 2-0 na sety. Problémy přišly až ve čtvrtfinále. V něm narazila na Venus Williamsovou, se kterou měla bilanci 0-2 na zápasy. Navíc s ní prohrála první set a ve druhém už prohrávala 3-5. Ruska se ale dokázala zvednou a zápas otočit - druhou sadu získala ve zkrácené hře a třetí získala v poměru 6-2.

Respekt ale budí i způsob, jakým si v San Diegu počíná její dnešní soupeřka. Maria Šarapovová naskočila do kolotoče WTA po více než měsíci a zdá se, že jí pauza po Wimbledonu jenom prospěla. Turnajem totiž prochází jako nůž máslem. Motivaci má určitě velikou: jakkoli je to překvapivé, letos ještě nevyhrála jediný titul. Třikrát byla ve finále, ale pokaždé prohrála. Ve Spojených státech nyní vyslala soupeřkám tři důrazná varování. Snadné dvousetové vítězství nad Tanasugarnovou se ještě dalo čekat, poté ale Šarapovová smetla z kurtu i Golovinovou, kterou porazila 6-0 6-3, a pouhé tři gamy povolila i rozjeté Indce Mirzaové. Dnes ji čeká soupeřka, se kterou má vynikající bilanci. Přestože je oběma hráčkám teprve dvacet let, na turnajích WTA se potkali už čtyřikrát. Čakvetadzeová neuspěla jen jednou, v roce 2005 ji Šarapovová porazila na antuce a na tvrdém povrchu a to samé si zopakovala i letos na Australian Open a French Open.

Přestože má Čakvetadzeová vynikající formu, bookmakeři považují za favoritku zápasu Šarapovovou, na kterou vypsali kurs 1.29. Přijde vám, že šance Čakvetadzeové jsou větší, než naznačuje kurs 2.97 na její vítězství? Potom si vsaďte u bwin na outsiderku dnešního duelu.

Reklama