Hlavní obsah

Ailton se chystá pokořit pevnost Dortmundu

Na poslední sezonu by určitě nejraději zapomněli fotbalisté Dortmundu. Borussie loni ničím nepřipomínala někdejšího kandidáta na titul, což chce letos napravit. První možnost bude mít dnes proti Duisburgu.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbal - ilustrační foto

Článek

Minulý ročník nebyl pro Dortmund úspěšný, na to si ale fanoušci Borussie mohli v posledních letech zvyknout. Šampionovi ze sezony 2001/2002 se nedaří dlouhodobě. Na dříve obávanou půdu Dortmundu si soupeři běžně jezdí pro body, to chce ale trenér Thomas Doll změnit. "Máme nejlepší stadion v bundeslize. Nesmí to být pro hosty tak jednoduché," prohlásil před začátkem nové sezony Doll. Kouč vestfálského klubu si letos připsal na soupisku několik nových jmen: dres Borussie bude v této sezoně oblékat Mladen Petric, Jakub Blaszczykowski, Robert Kovac a Diego Klimowicz. Nově poskládaný tým si svou sílu vyzkoušel minulý víkend proti Magdeburgu. Dortmund zvítězil 4:1, ovšem příliš suverénně si nepočínal. "Možná to pomohlo," komentoval utkání Doll. "Před začátkem sezony nikdy nevíta, jak na tom jste. Teď si budeme dávat pozor," dodal trenér, který dnes nemůže počítat s Larsem Rickenem a Alexanderem Freiem.

Dollovo varování se zřejmě týká jednoho jména. Je jím Ailton, nová posila Duisburgu. Brazilec si už v bundeslize dokázal vybudovat respekt, zvláště v roce 2004, kdy zvítězil v soutěži střelců. Nyní se do německé ligy vrací po neúspěšném angažmá v bělehradské Crvene Zvezdě a v mužstvu, které loni postoupilo z nižší soutěže, chce znovu zářit. "Ailton je zpátky. Góly jsou jediné na čem záleží, a já jich dám hodně," prohlásil před svou obnovenou premiérou Jihoameričan. Ailton měl sice problémy s třísly, k úlevě trenéra Bommera už ale zmizely. "Jsem fit. Duisburg ale není jen moje jméno. Hraju pro tým a klidně budu na lavičce, když to tak trenér bude chtít," dodala hvězda mužstva. To se od loňské sezony změnilo k nepoznání: Ailton je jen jedním z nových hráčů, klub jich před sezonou podepsal ještě dalších devět.

Bookmakeři v úvodním utkání obou týmů věří víc domácím; společnost bwin vypsala kurs na Dortmund 1.50. Pokud se vám to zdá málo, můžete zkusit 2.31 na neprohru Duisburgu. A jestli se nemůžete rozhodnout, počkejte si do úvodního hvizdu a potom začněte sázet live!

Reklama