Hlavní obsah

Južnyj vyzve Querreyho

Diváci na turnaji ATP Masters v Cincinnati s celkovou dotací přesahující dva miliony amerických dolarů uvidí zápas druhého kola mezi Michaelem Južným a Samem Querreyem.

Foto: ČTK/Dan Krzywoň

Michail Južnyj z Ruska

Článek

Ruský tenista odstartoval do letošní sezony celkem dobře, v katarském Dauhá došel do čtvrfinále, kde nestačil na Chorvata Ljubičiče. Na Australian Open poté vypadl ve třetím kole s Rogerem Federerem. Koncem ledna v Záhřebu podlehl v semifinále opět Ivanu Ljubičičovi, ovšem o dva týdny později mu však porážku vrátil ve finále v Rotterdamu. Dobrou formu z konce února potvrdil v Dubaji, kde až ve finále prohrál opět se fenomenálním Švýcarem.

Dál než do druhého kola se 25letý Rus následně dostal až v průběhu antukové sezony v Mnichově a bylo z toho hned finále, kde však nestačil na domácího Philippa Kohlschreibera. Na Roland Garros prohrál v osmifinále opět s Federerem a v Halle vzdal čtvrtfinále proti Berdychovi. Na Wimbledonu skončila cesta aktuální světové desítky v osmifinále na raketě Rafaela Nadala. V polovině července došel ruský tenista ještě do semifinále v Amersfoortu, ale posléze vypadl v prvním kole v Kitzbuhelu. Minulý týden v Montrealu po vyřazení Grosjeana a Wawrinky prohrál s krajanem Davyděnkem. Nyní v Cincinnati se stal Južnyj prvním postupujícím do druhého kola, když porazil Slováka Hrbatého.

Na divokou kartu hrající Sam Querrey vyřadil v úvodním kole ve třech setech Francouze Marca Gicquela. Americký tenista vypadl na Australian Open ve třetím kole s Tommy Robredem. V Delray Beach sice vyřadil Němce Haase, ale v dalším kole nestačil na moc známého Yen-Hsun Lu. V San Jose skončil rodák ze San Francisca ve druhém kole na raketě Andyho Roddicka a v Memphisu prohrál ve čtvrtfinále s Tommy Haasem.

Mezi nejlepších osm se dostal i v Las Vegas. Na dalších deseti turnajích nikdy nepřešel přes druhé kolo. V poslední době podává teprve 19letý tenista slušné výsledky. Na konci července porazil v Indianapolisu Iva Karloviče nebo Andyho Roddicka a až v semifinále vypadl s Rusem Tursunovem. Před týdnem skončil Američan ve finále challengeru ve Vancouveru.

Michail Južnyj je pochopitelně favoritem, a proto na jeho výhru vypsala sázková kancelář bwin kurs 1.25. Pokud věříte, že uspěje Sam Querrey se svým úžasným podáním, je tu pro vás kurs 3.21.

Reklama