Hlavní obsah

Brémy hostí ve šlágru kola Bayern

Druhé kolo bundesligy má jednoznačný šlágr, který se odehraje na Weserstadionu. Domácí Brémy totiž přivítají největšího kandidáta na zisk titulu - Bayern Mnichov.

Článek

Werder skončil v loňském ročníku bundesligy na třetí příčce a zajistil si tak účast ve 3. předkole Ligy mistrů. Do toho vstoupili svěřenci Thomase Schaafa nepřesvědčivým výkonem proti Dinamu Záhřeb, které sice v Německu podlehlo v poměru 1:2, ale rozhodně neudělalo ostudu a do odvety, která se hraje za 14 dní, bude vstupovat se šancí na postup. Přesto budou favoritem jistě Brémy a podle papírových předpokladů by si neměly nechat postup ujít.

Do letošního ročníku bundesligy vstoupil Schaafovi muži remízou 2:2 v Bochumy, která letos jistě nebude patřit ke špičce elitní německé soutěže. Do té naopak bude jistě patřit Bayern, který dnes bude v Brémách bojovat o další tři body. „Poslední týdny nám moc nevyšly, ale musíme myslet na budoucnost,“ řekl kapitán Brém Frank Baumann. Kouč Schaaf má dnes plné ruce práce se sestavou, jelikož nemohou nastoupit Pierre Wome, Clemens Fritz, Emmanuel Hunt, Patrick Owomoyela, Torsten Frings a Tim Borowski.

Toho se jistě bude snažit využít Bayern, pro který byla loňská sezona jedno velké zklamání podtržené až 4. příčkou v lize. Proto sáhlo vedení klubu k velkým nákupům. Do týmu přišli Luca Toni (Fiorentina), Franck Ribéry (Olympique Marseille), Zé Roberto (FC Santos), José Sosa (Estudiantes de La Plata), Jan Schlaudraff (Alemannia Aachen), Marcell Jansen (Borussia Mönchengladbach), Hamit Altintop (FC Schalke 04) a Miroslav Klose, který bude hrát dnes proti svému bývalému klubu. Proti tomu už však jednou v dresu Bayernu nastoupil, bylo tomu tak v červenci ve čtvrtfinále Ligového poháru, ve kterém Bayern porazil Brémy na jejich hřišti 4:1.

Dnes se jistě pokusí o podobný výsledek. A že na to rozhodně má, dokázal i v úvodním utkání bundesligy, když doma vyprášil 3:0 Roztok. O všechny branky se postaralo nové útočné duo, když se nejdříve trefil Toni a výsledek dovršil dvěma brankami Klose. „Nejsem nervóznější než v jiných zápasech, chci vstřelit Brémám branku a pomoci týmu k vítězství,“ řekl německý útočník s polskými kořeny. V dresu Bayernu se dnes na hřišti neobjeví zranění Willy Sagnol, Lukas Podolski, Jan Schlaudraff a Valerien Ismael.

Utkání má podle bookmakerů společnosti bwin favorita v mužstvu hostí, na které si můžete vsadit s kursem 1.85. Remíza je oceněna hodnotou 3.35 a na výhru domácích nabízí stejná společnost kurs 3.85.

Reklama