Hlavní obsah

Porazí Fish poprvé Karloviče?

V dnešním prvním semifinále na tenisovém turnaji v americkém New Havenu na sebe narazí dva hráči, z nichž se ani jeden nenachází v TOP 30 žebříčku ATP - Chorvat Ivo Karlovič a na divokou kartu hrající Mardy Fish.

Foto: ČTK

Chorvatský tenista Ivo Karlovič

Článek

Americký tenista dokázal svého dnešního soupeře porazit pouze v roce 2002 na challengeru v Birminghamu. Na okruhu ATP však na něj však zatím nenašel recept. Dnešní zápas bude letos již jejich třetím a po vyřazení v San Jose a Queen´s Clubu by jistě Fish rád zvítězil.

V roce 2005 toho kvůli dvěma operacím levého zápěstí 25letý Američan příliš nenahrál. Další sezonu začal jako 341. hráč světa, ale nakonec jí zakončil v TOP 50. Letošní rok odstartoval opět velmi dobře, když na tvrdém povrchu v Aucklandu nestačil až v semifinále na Davida Ferrera. O týden později na Australian Open překvapil vyřazením Ivana Ljubičiče a cesta turnajem 25letého tenisty skončila až ve čtvrtfinále, kde prohrál s krajanem Roddickem. Na začátku února ho ve čtvrtfinále v San Jose vyřadil právě jeho dnešní soupeř.

Solidní formu potvrdil aktuálně 50. hráč světa v Memphisu, kde prohrál až v semifinále s Tommy Haasem. Od té doby se však výsledkově hledá a žádného výrazného úspěchu nedosáhl. Během jednoho měsíce prohrál rodák z Minnesoty dvakrát s naším Radkem Štěpánkem - ve druhém kole v Los Angeles a minulý týden hned v úvodním zápase v Cincinnati.

Na probíhajícím turnaji se Mardy Fish v úvodu hodně zapotil, když jeho první tři zápasy skončili ve třech setech - ve čtvrtfinále ale celkem hladce vyřadil Švýcara Wawrinku. „Je to pro mě velká satisfakce, když se zúročuje práce, kterou jsem odvedl na kurtu a dal se zdravotně do pořádku. Moje kolena jsou v pořádku, stejně tak jako kotník a rameno,“ dodal finalista z Olympiády v Athénách.

Jeho dnešní soupeř - urostlý Ivo Karlovič, je na tom letos o něco lépe. V únorovém turnaji v San Jose došel do finále a v dubnu zvítězil na turnaji v Houstonu, kde porazil Mariana Zabaletu. Svůj druhý letošní titul si připsal 28letý Chorvat na posledním turnaji před Wimbledonem - na trávě v Nottinghamu. Zhruba před měsícem došel aktuálně 33. hráč světa do semifinále ve Washingtonu, ale v Montrealu ani Cincinnati na tento výsledek nenavázal. Ve čtvrtfinále zde v New Havenu zdolal chorvatský tenista Igora Andrejeva až ve třech setech a po dvou zkrácených hrách.

Favoritem dnešního zápasu je Ivo Karlovič, na jehož vítězství vypsala sázková kancelář bwin kurs 1.38. Pokud věříte, že Mardy Fish postoupí letos poprvé do finále, je tu pro vás kurs 2.58.

Reklama