Hlavní obsah

Berdycha čeká na úvod Francouz Gicquel

Dnes v podvečer našeho času startuje poslední grandslam - US Open. V prvním kole narazí jediný nasazený Čech v mužském pavouku Tomáš Berdych na Francouze Marca Gicquela. Oba hráči si proti sobě zahrají poprvé.

Článek

Český tenista loni vyrovnal své maximum z US Open 2004, když postoupil do osmifinále. Letos má však ještě vyšší ambice i proto, že se tento týden v novém žebříčku ATP dostal zatím nejvýše v kariéře - na deváté místo.

V úvodu letošní sezony došel rodák z Valašského Meziříčí do čtvrtfinále v Sydney a v osmifinále Australian Open nestačil na Nikolaje Davyděnka. Výbornou formu měl devátý hráč světa v polovině dubna, když postoupil do semifinále na turnaje Masters v Monte Carlu, kde nestačil na antukového krále Rafaela Nadala. O týden později v Mnichově skončil opět v semifinále - tentokrát byl nad jeho síly Rus Južnyj. Na Masters v Římě opět potvrdil slušnou formu, když došel do čtvrtfinále.

Jediný letošní triumf získal na turnaji v německém Halle, kde ve finále zdolal Marcose Baghdatise. Zanedlouho už 22letý tenista prošel ještě do čtvrtfinále Wimbledonu, kde prohrál s pozdějším finalistou Nadalem. Na svém posledním turnaji v Cincinnati nepředváděl Berdych špatný tenis, ale ve třetím kole opět nenašel recept na Nikolaje Davyděnka.

Jeho úvodní soupeř na US Open se aktuálně nachází až na 47. místě žebříčku ATP, ale loni ve Flushing Meadows došel až do osmifinále, kde ve třech vyrovnaných setech prohrál se světovou jedničkou Rogerem Federerem. V úvodu letošní sezony odehrál 30letý Gicquel ve druhém kole Australian Open rovněž celkem vyrovnaný zápas s dalším hráčem z TOP 10 – Andy Roddickem. O týden později v Záhřebu vyřadil Fernanda Verdasca a francouzského krajana Santora, ale ve čtvrtfinále nestačil na Rusa Južného. Na konci dubna si připsal tuniský rodák zatím nejlepší výsledek sezony, když došel do semifinále v Casablance, kde prohrál s dalším Francouzem Mathieu.

Cestou do čtvrtfinále v Halle vyřadil třeba Davida Nalbandiana. Na začátku července si připsal další čtvrtfinálovou účast - tentokrát v Gstaadu nestačil na Radka Štěpánka. Minulý týden v New Havenu sice vyřadil Argentince Berlocqua, ale ve druhém byl nad jeho síly Tommy Robredo.

Na výhru favorizovaného Tomáše Berdycha si můžete u bwinu vsadit v kursu 1.11. Na výhru Marca Gicquela určili bookmakeři kurs 4.75.

Reklama