Hlavní obsah

Slavia má před sebou zápas roku

Dlouhé čekání pražské Slavie na Ligu mistrů se možná blíží ke svému konci. Sešívaní dokázali v úvodním zápase třetího předkola uspět na hřišti Ajaxu Amsterdam. Dokáží dnes alespoň udržet náskok a rozjásat vyprodaný strahovský stadion?

Článek

Je to téměř na den přesně sedm let, co už jednou Slavia v této situaci byla. V roce 2000 dokázala uhrát vítězství na hřišti Šachťoru Doněck a stačilo, aby na Strahově uhrála alespoň remízu. Miliony za účast v Lize mistrů byly velmi blízko, červenobílí ale těsně před koncem dostali osudný gól a po prodloužení se radoval ukrajinský tým. Od té doby sešívaní pokaždé skončili před branami slavné soutěže, nyní ale mají obrovskou šanci to změnit. Tým trenéra Jarolíma totiž poté, co se štěstím vyřadil ve druhém předkole Žilinu, poráží jednoho soupeře za druhým. V lize to odnesli už čtyři soupeři, Jablonec, Kladno, České Budějovice a Brno. V klíčovém dvojutkání je ale čekal protivník úplně jiné kategorie - slavný Ajax Amsterdam. I s ním si ale dokázali poradit, a to dokonce na jeho půdě. Stačil jim k tomu jediný gól, obrana, která letos inkasovala jen jedinkrát, dokázala zastavit obávaný útok Ajaxu, byť mnohdy se štěstím a díky skvělým zákrokům brankáře Vaniaka. Dnes bude mít Jarolím k dispozici navíc zkušeného Šmicra, který v Nizozemí nesměl nastoupit kvůli trestu za žluté karty, chybět ovšem bude ze stejného důvodu Šenkeřík.

Zatímco Slavia se letos prezentuje precizní obranou, její soupeř řádí především v útoku. Ajax sice před sezonou přišel o Sneijdera, to mu ale nezabránilo v tom, aby po dvou kolech vedl tabulku nizozemské soutěže s úctyhodným skóre 12:2. Jako první se o síle amsterdamského mužstva přesvědčil Graafschap, kterému jen Huntelaar nastřílel čtyři branky a pomohl tak Ajaxu k výhře 8:1. O víkendu hostil doma Heerenveen a ani ten týmu trenéra Henka ten Cateho neodolal. "Dvanáct gólů po dvou zápasech nám dává důvod k sebevědomí," řekl po výhře 4:1 kouč Ajaxu. "Začali jsme sezonu skvěle a před středou si zvýšili sebevědomí," dodal. To ostatně bylo poznat i na tiskové konferenci v Praze. „Samozřejmě se může stát, že nějakou šanci v zápasech neproměníme, bohužel naposledy to bylo proti Slavii. Oproti tomu v lize se nám dařilo. Myslím si, že není možné, abychom podruhé za sebou se stejným soupeřem selhali,“ řekl na ní ten Cate. Kouč Ajaxu dnes sice nemůže počítat s Madurem, záložník Gabri už je ale v pořádku poté, co ho zlobilo koleno.

Ajax má nůž na krku a určitě se v Praze bude hnát do útoku. Odolá Slavia silné ofenzivě hostů? Podle bookmakerů spíše ne, a proto je papírovým favoritem utkání hostující tým, na který si můžete vsadit v kursu 1.87. Myslíte si, že sešívaní uhrají alespoň remízu a konečně se tak dočkají Ligy mistrů? Pak si vsaďte na neprohru Slavie, kurs je 1.72.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články