Hlavní obsah

Motherwell přivítá zatím nevýrazné Hearts

Páté kolo skotské Premier league dnes uzavře souboj Motherwell - Hearts. Hosté letos zdaleka nenavazují na úspěšné předchozí sezony, když ještě nevyhráli.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Sylvestre ze Sparty (vpravo) brání Hartleyho z Hearts.

Článek

V opačném duchu se zatím představují domácí, kteří z dvanácti možných bodů získali hned devět. Jedinou ztrátu zaznamenali před 14 dny s Kilmarnockem, když sice dlouho vedli po brance Davida Clarksona, ale v 60. minutě se za hosty trefil David Lilley a v poslední minutě dokončil obrat Rhian Dodds.

Chuť si svěřenci Marka McGheeho spravili před týdnem na hřišti Gretny, když novačka porazili 2:1. „Nejlepší utkání jsme prozatím odehráli s Kilamarnockem, když jsme sice prohráli, ale diktovali jsme tempo hry. Ostatní zápasy byly spíše vydřené, ale to je základ, na kterém můžeme stavět,“ řekl obránce Jim Paterson, který se dnes do sestavy vrací po zranění.

Společně se svými spoluhráči dnes bude čelit celku, který ještě loni patřil mezi nejlepší skotská mužstva, když dokonce bojoval v evropských pohárech. Letos však prozatím tápe, na svém kontě má po čtyřech zápasech pouhé dva body - jeden vybojoval na domácím hřišti s tragickou Gretnou, která má nyní skóre 4:15.

Před týdnem navíc muži trenéra Stephena Fraila podlehli Celticu Glasgow vysoko 5:0. Reputaci si alespoň trochu napravili v úterý, kdy porazili v rámci Ligového poháru Stirling Albion. „Mohlo by to pro nás být probuzení, loni jsme zažili něco podobného, když jsme prohráli 4:0 s Dundee United. Potřebujeme se vzchopit co nejdříve,“ konstatoval kouč Srdcařů, který nemá jistotu, že budou moci nastoupit Andrew Driver a Audrius Ksanavicius. Hrát však jistě nebude Roman Bednář, který odešel na hostování do West Bromwich, zatímco starty Bruna Aguiara a Mauricia Pinilly jsou nejisté.

Utkání nemá favorita - na domácí si můžete vsadit u společnosti bwin s kursem 2.45. Kurs na remízu má hodnotu 3.25 a na vítězství hostů vypsali experti bwin kurs 2.55.

Reklama