Hlavní obsah

Davyděnka čeká nevyzpytatelný Korejec

US Open pokročilo do druhého hracího týdne, což znamená, že v mužském pavouku zůstává už jen 16 nejlepších. Mezi těmi nechybí čtvrtá hráč světa Nikolaj Davyděnko, který o postup do čtvrtfinále bude bojovat s Korejcem Leem.

Článek

Ve vzájemném duelu se tito hráči střetli doposud dvakrát. Poprvé to bylo před čtyřmi lety na antuce v rakouském St. Poeltenu, kde stejně jako letos v Dauhá zvítězil ruský tenista.

Pro 26letého rodáka z ukrajinského Severodonězku tak dnes hovoří opravdu všechny statistiky. Letos hraje stejně jako v předchozích sezonách velmi dobrý tenis, a je až překvapivé, že se prozatím neprobojoval do žádného finále. V úvodu roku došel do semifinále v Dauhá, kde podlehl Andy Murraymu. Na Australian Open vyřadil Fabrice Santora nebo Tomáše Berdycha, ale ve čtvrtfinále nestačil na Tommyho Haase. Na konci února v rotterdamském semifinále prohrál s Ivanem Ljubičičem.

Další slušný výsledek si připsal až na začátku května v Římě, kde cestou mezi nejlepší čtyři vyřadil například Marata Safina či Tommyho Robreda. Na Roland Garros skončil Rus v semifinále s Rogerem Federerem. Ve Wimbledonu prohrál v osmifinále s Marcosem Baghdatisem a nedávno v Montrealu nestačil ve čtvrtfinále na Radka Štěpánka. Další semifinálovou účast si Davyděnko připsal minulý týden v Cincinnati, kde byl nad jeho síly Američan James Blake. Na US Open má za sebou úspěšné tři zápasy, všechny včetně toho posledního s Almagrem vyhrál hladce ve třech setech.

Další zápas by však neměl pro Davyděnka být tak jednoduchý, i když Korejec Hyung-Taik Lee nemá zrovna nejznámější jméno. Poslední Asiat v pavouku probíhajícího US Open prochází turnajem prozatím velmi dobře. V úvodním zápase sice svedl pětisetovou bitvu s Dominikem Hrbatým, ale následně přehrál hladce Guillerma Caňase a ve třetím kole v poměru 3:1 na sety i Andyho Murraye.

Jeho postup mezi nejlepší šestnáctku ale není až tak velkým překvapením. Na americké betony totiž vstoupil v Los Angeles, kde došel do semifinále. Následně vypadl ve čtvrtfinále v Indianapolis s Andy Roddickem stejně jako poté ve Washingtonu.

Na výhru Nikolaje Davyděnka vypsala sázková kancelář bwin poměrně nízký kurs 1.05. Pokud věříte ve výhru Korejce, je tu pro vás kurs 6.30.

Reklama