Hlavní obsah

Anglie bere proti Izraeli jenom výhru

Mužstvo kouče McClarena se nachází až na čtvrté příčce kvalifikační skupiny E a proti svému dnešnímu soupeři si nemůže dovolit další zaváhání. Na třetí Rusko ztrácí Anglie jeden bod a na lídra skupiny Chorvatsko hned tři. O tři body více má také Izrael, který ovšem odehrál o jedno utkání více.

Článek

Do loňských úvodních zápasů kvalifikace vstoupili domácí vcelku dobře, když porazili doma Andoru a venku Makedonii. První ztráta bodů přišla překvapivě v domácím zápase proti Makedonii, když tým Albionu pouze remizoval 0:0. V Chorvatsku Anglie dokonce prohrála a na půdě svého dnešního soupeře uhrála jenom bezbrankovou remízu. V posledních dvou zápasech už ale Anglie nezaváhala.

Již delší dobu trenér McClaren ví, že nebude moci nasadit útočníka Rooneyho a ostřílené borce Beckhama s Gary Nevillem. Kvůli problémům se stehnem nemůže nastoupit Frank Lampard a žluté karty nepustí do zápasu ani vytáhlého Petera Crouche. Owen Hargreaves má potíže s kolenem a kapitána Liverpoolu Stevena Gerrarda stále trápí prst na noze, ale i přesto by rád nastoupil. „Gerrard je pro nás velkou posilou a on chce hrát v dnešním zápase,“ říká McClaren.

V základní sestavě dostane nejspíš příležitost defenzivní hráč Gareth Barry. Na pravé straně zálohy může potvrdit slušnou formu Shaun Wright-Phillips. Na pravém kraji obrany nahradí zraněného Nevilla opět Micah Richards. Do útoku vedle Michaela Owena by měl nastoupit překvapivě povolaný Emile Heskey, kterému se s Owenem tradičně daří. Oba si mohou také zavzpomínat na dřívější spolupráci z Liverpoolu.

Po dvou úvodních kvalifikačních výhrách remizoval Izrael na půdě Ruska 1:1 a následně podlehl doma Chorvatsku 3:4. Letos na jaře hosté překvapili remízou s Anglií a od té doby třikrát zvítězili.

Oproti mnoha zraněným z kádru domácích trápí hosty pouze jedno, ale o to vážnější. Nemůže totiž nastoupit argentinský rodák Roberto Colautti, který je se šesti brankami nejlepším střelcem Izraele.

Hosté tedy budou spoléhat především na defenzívu. Do branky nastoupí Dudu Aouate z Deportiva La Coruňa a v obranných řadách se představí třeba Shimon Gershon z Beitaru Jeruzalém nebo Tal Ben Haim z Chelsea. V záloze se trenér Kashtan spoléhá především na Yossiho Benayouna z Liverpoolu.

„Pokud zde zvítězíme, myslím si, že se zapíšeme do historie. Anglie je pod tlakem a můžeme zde uspět,“ říká sebevědomý kapitán Benayoun.

Kouč Kashtan rovněž věří v dobrý výsledek. „Národní mužstvo Anglie je vždy silné a obzvlášť v domácím prostředí. Domácí jsou pro mě rozhodně favoritem, ale když máte den, každý se dá porazit.“

Na výhru domácích vypsala sázková kancelář bwin kurs 1.30.. Bookmakeři naopak vůbec nevěří v úspěch Izraele, na jehož vítězství určili kurs 9.00 rovných. Na remízu je kurs 4.50.

Reklama