Hlavní obsah

Připíšou si Češi povinné tři body?

Českou fotbalovou reprezentaci dnes čeká úvodní podzimní kvalifikační zápas na EURO 2008, ve kterém se představí na hřišti outsidera skupiny D - San Marina.

Článek

Češi vstupují do druhé části kvalifikace se 14 body, pětibodovou ztrátou na Německo a bodovým náskokem na Irsko. Právě s mužstvem z Britských ostrovů sehrají klíčový zápas ve středu. Dnes je čeká „příprava“ v San Marinu, kde by rozhodně neměli zaváhat, i když forma mužstva není v poslední době zrovna ideální. „Spíš než na to, že hráči San Marina musí chodit do práce, si před zápasem připomenu, že moje práce je fotbal a že to musí být na hřišti vidět,“ řekl s humorem Jan Polák.

„Co by se stalo, kdyby se před nás Irové dostali? O takové alternativě se nebudeme bavit, pokud nenastane,“ řekl kouč Karel Brückner. „V takovém případě by nejspíš už muselo přijít oživení v podobě nového kouče,“ konstatoval manažer reprezentace Vlastimil Košťál, což značí, že doby kdy měl Brückner jisté místo, jsou pryč. Dnes bude mít složitější situaci i proto, že bude postrádat zraněného Baroše, jehož bolavá záda nepustí na hřiště možná ani ve středu.

Proti Česku se dnes postaví výběr trenéra Giampaoli Mazziho, který má za sebou sedm utkání, ve kterých vstřelil pouhou jednu branku a se skóre 1:37 uzavírá tabulku skupiny D. Je tomu už půl roku, co výběr San Marina postihla tragédie - moře pohltilo tělo obránce Federika Crescentiniho, který patřil k hlavním oporám týmu a na podzim nechyběl v České republice při prvním souboji v rámci kvalifikace. „Jako bych ztratil syna nebo nejbližšího přítele,“ prohlásil Giampolo Mazza, trenér San Marina.

Češi vstoupí do zápasu v roli favorita - na jejich vítězství si u společnosti bwin vsadíte s nejnižším možným kursem 1.01. Věříte, že fotbalisté San Marina překvapí a získají v kvalifikaci první bod, pak si vsaďte na remízu - kurs je 12.00 rovných. Vidíte-li jejich šance ještě optimističtěji, pak vužijte sázky na domácí s kursem 34.00.

Reklama