Hlavní obsah

Davenportová si po roce zahraje dvouhru

Přesně rok se na tenisových dvorcích neobjevila někdejší světová jednička Lindsey Davenportová. Po mateřské dovolená se však vrací a myslí na úspěchy. Ve dvouhře se jí jako první postaví v Bali Eleni Daniilidouová.

Foto: ČTK/AP

Lindsey Davenportová podává během svého zatím posledního utkání na okruhu WTA. Ve čtvrtfinále turnaje v Beijingu prohrála v září 2006 s Francouzkou Mauresmovou.

Článek

Lindsey Davenportová je v tenise velkým pojmem. Pouze čtyři tenistky v historii dokázaly vydělat na turnajích více než dvacet milionů dolarů a právě tato Američanka mezi ně patří. Jednatřicetiletá hráčka má na svém kontě tituly z Wimbledonu, US Open a Australian Open. Před rokem však veřejně ukončila kariéru, když následně porodila syna Jaggera Jonathana.

Jak už to tak bývá, i bývalá světová jednička si konec kariéry rozmyslela a na kurty se vrátila. „Přesvědčila jsem se, že i po porodu jsem pořád dobrá hráčka. Dokud je syn tak malý, můžu s ním cestovat po světě, aniž bych musela přestat dělat tenis, který miluji,“ řekla 189cm vysoká tenistka, která se na kurty vrátila čtyřhrou na turnaji v New Havenu. Se svou parťačkou Lisou Raymondovou však vypadla hned v úvodním kole. První vítězství si tak připsala až včera v Bali, když společně s Danielou Hantuchovou prošla do druhého kola.

Dnes ji čeká úvodní utkání ve dvouhře, v němž narazí na Eleni Daniilidouovou. S tou se poprvé a prozatím naposledy utkala v roce 2002 na turnaji v Los Angeles. V té době kralovala světovému tenisu, což potvrdila i v zápase s Daniilidovou vítězstvím. Řekyně je sice momentálně 37. hráčkou žebříčku WTA, ale s Davenportovou se její výsledky nedají srovnávat.

Na svém kontě má čtyři turnajové triumfy, když poslední zaznamenala loni v Soulu. Letos se nejdále probojovala do semifinále, stalo se tak nedávno v New Haven, kde podlehla Agnes Szavayové. Na uplynulém US Open nehrála špatně, ale rozloučila se už ve druhém kole v zápase s Alonou Bondarenkovou.

Myslíte si, že se Davenportová vrátí dnes do dvouhry vítězstvím? Potom si na Američanku vsaďte u společnosti bwin s kursem 1.62. Jestli ale věříte, že naopak Řekyně využije její nerozehranosti, pak si vsaďte na Daniilidouovou - kurs je 1.97.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.