Hlavní obsah

Slavia opět proti Českým Budějovicím

Předehrávaným zápasem dnes začíná již patnáctý ročník samosatné nejvyšší české klubové soutěže v ledním hokeji. Podobně jako v minulých letech si extraligu zahraje čtrnáct mužstev. Patnáctým klubem měl být Vsetín, který však byl v červnu ze soutěže vyloučen, neuspěl u arbitráže a nyní soud zamítl jeho požadavek na pozastavení startu extraligy.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Plzeňský brankář Roman Málek chytá střelu Ondřeje Veselého z Českých Budějovic.

Článek

Slavia Praha prožívala v minulých letech obvykle špatný vstup do sezóny. Vloni se dokonce musela zvedat z posledního místa. Konec základní části vyzněl dobře, protože se umístila na příčce zajišťující přímý postup do čtvrtfinále. V něm ovšem již neuspěla. Po podivné sezóně došlo k odchodu mnoha hráčů, protože trenér Růžička se rozhodl dát větší šanci těm mladším. I v této věkové kategorii se však musel smířit s odchodem velmi dobrého útočníka Sobotky. Nově příchozích hokejistů do Slavie bylo letos méně. Těsně před začátkem extraligy však pražský celek přivítal navrátilce Dudu, jehož angažování má být jen potvrzením toho, že by tým opět měla zdobit především bojovnost.

České Budějovice se před dvěma roky vrátily po roční pauze do nejvyšší soutěže a okamžitě se probojovaly senzačně do semifinále, který si schovány za jménem nového sponzora zopakovaly i letos na jaře. Pro právě začínající sezónu si kladou ještě vyšší cíle. Budou se ovšem muset vyrovnat s některými změnami v kádru, které postihly především obranu. Vyměnili se v ní tři hráči. Ze zámoří ji přišel zpevnit např. Novák. Trenér Českých Budějovic Jandač se musel během přípravy vyrovnat s vážnými zraněními několika hráčů. Kvůli předpokládanému dlouhodobému výpadku brankáře Chábery byl jako dočasná dvojka angažován v Praze dobře známý Altrichter.

Oba kluby se v minulých dvou sezónách vždy potkaly v play off a každou sérii vyhrál někdo jiný. Letos na jaře se dočkala vyřazení Slavia, které se při přestavbě mužstva nevydařil ani letní hokejový pohár. Bookmakeři bwin přesto domácí celek dnes favorizují. Na výhru Slavie vypsali kurs 2,00 . České Budějovice v hokejovém poháru vyhrály základní skupinu, ale v semifinále i přes výhodu domácího ledu neuspěly. Dnes si lze na vítězství hostujícího celku v normální hrací době vsadit v kursu 2,85 .

Reklama