Hlavní obsah

Stínadla dnes uvidí v akci Spartu

O hodinu dříve než v tradičních 20:15 je dnes na programu televizní duel Gambrinus ligy. Ten se odehraje v Teplicích, kam přijede pražská Sparta. Při této příležitosti se klub rozloučí se zesnulým trenérem Vlastislavem Marečkem.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Brankář Tomáš Poštulka (uprostřed) se dnes představí na druhé straně barikády.

Článek

„Jeho památku uctíme minutou ticha, máme připravený medailon, který poběží na světelné tabuli a hráči nastoupí s černými páskami,“ uvedl na stránkách Teplic obchodní ředitel Petr Heidenreich, který dnes očekává na Stínadlech zajímavou návštěvu. „Vstupenky se prodávají dobře, o zápas je cítit zájem. Mohl by vyvrcholit návštěvou kolem deseti dvanácti tisíc,“ dodal.

Takovýto kotel slibuje vždy zajímavé střetnutí, během kterého fanoušci uvidí dobrý fotbal. O ten se jistě budou pokoušet domácí, kteří jsou po včerejšku posledním celkem elitní české soutěže, jenž neztratil v letošním ročníku ještě ani bod. Svěřenci Petra Rady sehráli zatím sice jen čtyři zápasy, ale ze všech odcházeli se vztyčenou hlavou a třemi body v kapse. Nicméně od posledního ligového duelu s Libercem už uběhly tři týdny, což může týmu ubrat na formě. „Utkání venku nám chybí, protože pohár nepřinesl pro hráče takovou koncentraci, Vilémov není jako soupeři v lize. Na druhou stranu jsem rád kvůli zranění, že pauza byla. Většina hráčů se uzdravila, kádr je tím pádem silnější. Navíc hráči by měli být hladovější,“ myslí si kouč Rada, jehož celek dnes čeká těžká zkouška.

„Sparta má celkově silný kádr, skoupila to nejlepší v lize. Ve středové řadě je Horváth, Hušek, vpředu Došek, Kulič, všechno nepříjemní hráči. Já koukám na nás, abychom přistoupili k utkání, jak se sluší a patří. Moji hráči jsou silní, stejně kvalitní, nemusí se nikoho bát,“ řekl k soupeři trenér Teplic.

Jeho slova mají rozhodně své opodstatnění. Obhájce titulu je v tuto chvíli třetím nejlepším celkem Gambrinus ligy a dnešní případné vítězství by ji dokonce vyhouplo do samého čela tabulky. Mužstvu by navíc mohlo dodat sebevědomí pro čtvrteční utkání Poháru UEFA, v jehož 1. kole změří Sparta síly s dánským BK Odense.

Utkání v Teplicích ale nebude pro Pražany vůbec jednoduché. „Soupeř má opravdu velmi dobrý úvod sezony, ani jednou nezaváhal,“ ocenil Severočechy Michal Bílek, trenér Sparty. „Mají obrovskou sílu v ofenzivě. Na hrotech hrají Smíšek s Feninem, ti navíc mají velkou podporu ze zálohy. Budeme si muset dávat pozor,“ dodal.

Pro Bílka nebude dnešní zápas jen soubojem o čelo Gambrinus ligy. „Jako hráč jsem tam strávil tři sezony, skončili jsme na historickém druhém místě. Dostal jsem tam šanci i jako trenér a jsem za to stále moc vděčný. Do Teplic se těším, ale tentokráte tam jedeme pro vítězství,“ vzpomněl kouč Sparty na své teplické tažení. Dnes nebude mít k dispozici zraněného Davida Limberského, a možná ani dalšího bývalého Severočecha Pavla Horvátha.

Atraktivní duel se pro vás stane ještě zajímavějším, využijete-li některých sázkových příležitostí vypsaných společností bwin. Výhra Teplic je oceněna kursem 3.00. Na remízu vypsali bookmakeři této společnosti kurs 2.80 a na vítězství Pražanů kurs 2.37.

Reklama