Hlavní obsah

Neporažený Zlín hostí Znojmo

Třetí kolo české hokejové extraligy dnes bude po vyrovnané televizní předehrávce ukončeno šesti zápasy. O zisk prvních bodů se pokusí na ledech soupeřů Ústí nad Labem a Pardubice. Podstatně lépe naopak do sezóny vykročili hokejisté Liberce a Zlína. Druhý jmenovaný tým se dnes pokusí o udržení plného počtu bodů na vlastním ledě proti Znojmu.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Brankář Znojma Jiří Trvaj.

Článek

Zlín si před třemi lety splnil velký sen ziskem titulu a o rok později se probojoval ještě jednou alespoň do finále. V dalších dvou sezónách měl jediný výrazný problém, když pokaždé narazil v play off na velmi neoblíbeného soupeře z Prahy. V letošním letním hokejovém poháru se postupně zlepšoval, ale nestačilo to na lepší než druhé místo ve skupině D. Zlínskému trenérovi Bokrošovi se podařilo ovšem načasovat formu omlazeného týmu dobře. Spolehnout se v prvních dvou kolech opět mohl na brankáře Murína a dvakrát se již trefil i navrátilec Balaštík. Zkušený obránce Hamrlík naopak doufá, že již dnes bude moci nastoupit ke svému prvnímu utkání v nové sezóně.

Znojmo na jaře zvládlo hladce předkolo play off a následně se málem protlačilo i do semifinále. V letním poháru musel tým za svými soupeři hodně cestovat a připsal si shodný počet výher i proher. Nejprve odehrál všechny venkovní zápasy a posléze hrál před svými diváky. V letní přestávce proběhlo v kádru několik zajímavých změn. Útok přišel mezi jinými posílit Demel, zatímco do obrany dorazil např. Tesařík. Znojmo zahájilo novou sezónu venku, kde se ujalo vedení, z něhož se však dlouho neradovalo a prohrálo. V prvním domácím zápase mu naopak vyšla podstatně lépe závěrečná třetina utkání, čímž potěšilo vlastní publikum. Trenéru Hynkovi by dnes měli chybět útočník Troliga a obránci Švrček s Bičánkem.

Bookmakeři bwin předpokládají, že domácí celek bude pokračovat ve vítězném tažení. Na výhru Zlína na jeho ledě vypsali kurs 1,7 . Hostům se na ledě dnešního soupeře vskutku nedaří. V minulých čtyřech sezónách si od něj odvezlo dohromady pouze tři body z osmi utkání, aniž by vyhrálo alespoň jeden zápas. Dnes si lze na tříbodový zisk Znojma vsadit v kursu 3,7 .

Reklama