Hlavní obsah

Ďolíček uvidí vršovické derby

Sezonu snů zatím prožívají fotbalisté Slavie. Týmu trenéra Jarolíma se daří v Gambrinus lize a první vítězství už vybojoval i v Lize mistrů. Dokáží se ale po výhře nad Steauou Bukurešť zkoncentrovat na dnešní zápas s Bohemians?

Článek

Jak málo přitom skončilo, aby úvod sezony sešívaným zhořkl. Ve druhém předkole Ligy mistrů nedokázali Žilině ve dvou zápasech vstřelit jediný gól a rozhodovat se muselo až na penalty. Rozstřely ale hráči Slavie zvládli a navzdory očekáváním si ve třetím předkole poradili i se slavným Ajaxem Amsterdam. Nezůstalo ale jenom u splněného snu: v základní skupině přivítali Jarolímovi svěřenci v prvním utkání Steauu Bukurešť a "nejhratelnějšího" soupeře dokázali díky výbornému výkonu ve druhém poločase porazit 2:1. Tým, který má v domácí soutěži bilanci 5-1-0, za to ale zaplatil daň. „V utkání se Steauou jsme bohužel přišli o Ericha Brabce a Martina Latku. Do druhého poločasu potom nastoupil na postu stopera David Hubáček a zahrál velmi dobře. Takže může být jednou z alternativ,“ naznačil změny v sestavě Karel Jarolím. Ten proti Bukurešti nemohl postavit ani dlouhodobě zraněného Šventa, jen v roli diváka byl i Vladimír Šmicer, jehož start je dnes nejistý, stejně jako start Michala Švece.

Absence Latky a Brabce je pro defenzivu Slavie hodně nepříjemná, dnes ale sešívané prověří zatím nejhorší útok ligy. Nováček Gambrinus ligy Bohemians měl už loni v nižší soutěži pomalý start do sezony a letos je na tom podobně. Vůbec se nedaří jejich útočníkům, kteří se nedokázali prosadit v pěti ze šesti zápasů. Jediným soupeřem, kterému vstřelili gól, byl Žižkov - a ten zápas dohrával v devíti lidech. Všechny čtyři body tak Klokani mají za remízy v Liberci, s Olomoucí, Žižkovem a naposledy v Jablonci, i když například tady byli domácím minimálně vyrovnaným soupeřem. "Sehráli jsme zejména v první půli herně slušné utkání, ale zase nám chyběly vyložené šance," řekl po zápase trenér Bohemians Hradecký. "Musím kluky pochválit za odvedenou práci. Jen ten gól jsme mohli vstřelit, dýchalo by se nám lépe," dodal kouč, jehož klub získal v týdnu cennou posilu - z Norimberka se totiž po devíti letech vrací zkušený obránce Marek Nikl.

Vynikající forma dnes pasuje do role papírového favorita Slavii, na niž bookmakeři vypsali kurs 1.70. Myslíte si, že hráči Bohemians znovu uhrají remízu nebo dokonce zvítězí? Pak si vsaďte na neprohru domácích, kurs na ni je 1.91.

Reklama