Hlavní obsah

Spraví si dnes Sparta chuť s Boleslaví?

Mnoho nepříjemných věcí zažila za poslední týdny pražská Sparta. Po Horváthově gestu se rázně přidali do klubu kapitán Řepka, Abrahám a trenérské duo Bílek - Siegl za vystoupení v Teplicích. Tragický výkon navíc mistr předvedl v úvodním kole Poháru UEFA a v dnešní dohrávce 7. kola Gambrinus ligy má tak, co napravovat.

Článek

Jak už bylo zmíněno Spartu v poslední době stíhá jedna aféra za druhou, což rozhodně není pro obhájce trofeje dobrá reklama. Tradiční hříšník Tomáš Řepka před týdnem „vybouchl“, když si své emoce vybil nejen na rozhodčích a pořadatelích, ale i na kameramanovi. Za tento prohřešek vyfasoval sedmizápasový zákaz startu, jeho spoluhráč Martin Abraham si nezahraje čtyřikrát.

Oba však v týdnu nastoupili v zápase úvodního kola Poháru UEFA s dánskými Odense, se kterými Sparta v Axa aréně uhrála pouze bezbrankový výsledek. Kritikou po zápase nešetřil ani trenér Michal Bílek, jehož ovečky dnes čeká reparát s Boleslaví. „Ta situace v lize je taková, že si nemůžeme dovolit klopýtnout. V případě úspěchů týmů nad námi už by to bylo daleko složitější. Víme, o co hrajeme a určitě předvedeme daleko lepší výkon než s Odense,“ konstatoval lodivod Sparty.

Mladá Boleslav ve čtvrtek rovněž vstoupila do pohárové Evropy a dopadla ještě hůře. S favorizovaným Palermem sice odehrála vyrovnanou partii, když právě svěřenci Zdeňka Šťastného byli aktivnější, ale nakonec si Italové odvezli vítězství 1:0. Pro Šťastného to byl premiérový zápas na lavičce Středočechů a i když výsledek nebyl ideální, na hře se dala najít pozitiva.

Škodováci totiž nevstoupili do nové sezony tak, jak se očekávalo, když momentálně okupují až 13. příčku tabulky. „Na ty možnosti jsme podali kvalitní výkon. Na Spartě na něj chceme navázat s tím, že se pokusíme odstranit chyby. Pro oba týmy je zápas hodně důležitý. Bylo by pro nás zavádějící přemýšlet o tom, zda Spartu ovlivní disciplinárka. Musíme hledět hlavně na sebe, potřebujeme už zabodovat,“ řekl rázně kouč Boleslavi, který bude opět postrádat dlouhodobě zraněné Dittricha, Ševinského a Riegela.

Do utkání dnes vstoupí podle bookmakerů společnosti bwin v roli favorita letenští, na něž vypsali kurs 1.40. Remízu ocenili kursem 3.85. Na outsidera z Boleslavi najdete u stejné společnosti kurs 7.25.

Reklama