Hlavní obsah

Moya změří síly s Beckerem

Nejlépe dotovaný tenisový turnaj tohoto týdne hostí Bangkok, v thajské metropoli se totiž hraje o celkovou dotaci 550 tisíc amerických dolarů. O část z této sumy bude bojovat i Carlos Moya, kterého na úvod čeká souboj s Benjaminem Beckerem.

Článek

Moya se letos dobrými výkony vrátil do podvědomí široké tenisové veřejnosti, když momentálně je dokonce 15. hráčem světa. Sezonu však odstartoval z 43. příčky a čekal se už spíše ještě hlubší propad. Bývalý světový hráč číslo jedna hned od začátku roku předvádí výborný tenis, což dokázal finálovými účastmi v Acapulco a Sydney.

Mezi nejlepší čtyřku následně proklouzl v Hamburku, Bastadu a Chennai, ale na první titul si musel počkat až do Umagu. Ještě předtím si zahrál čtvrtfinále na Roland Garros a stejného výsledku dosáhl na US Open. Od té doby sbíral síly a představí se tak až dnes v Bangkoku.

Zde na rodáka z Mallorky čeká na úvod nevyzpytatelný Němec Benjamin Becker. Ten vstoupil na okruh ATP v průběhu roku 2005 a hned zaznamenal velký skok - na konci sezony 2006 byl už 58. hráčem světa. Dařilo se mu i v úvodu letošního ročníku, když postoupil do semifinále v San Jose a Delray Beach. To bylo ale vše a rodák z Merzigu tak začal klesat. Díky negativní zápasové bilanci (15-28) je v tuto chvíli 79. v žebříčku ATP, což by jistě chtěl napravit už nyní v Thajsku.

Myslím, že se můžeme těšit na opravdu zajímavé utkání, oba hráči si jistě nic nedarují a moc dobře vědí, že postoupit do 2. kola může jenom jeden z nich. Podle bookmakerů společnosti bwin je jasným favoritem Španěl s kursem 1.13. Věříte, že Becker vzchopí své síly a začne opět vyhrávat, pak si na něj vsaďte - kurs je 4.40.

Reklama