Hlavní obsah

Mayer dnes vyzve Robreda

Je tu nový týden a s ním hned několik tenisových turnajů. Jeden z nich hostí francouzské Méty, kde se bude hrát na tvrdém povrchu v hale. Své první kolo si dnes odbudou Florian Mayer a Tommy Robredo, kteří změří své síly ve vzájemném souboji.

Foto: DPA/EPA

Tommy Robredo

Článek

Mezi sebou se tito hráči utkají potřetí, když loni v Sopotech vyhrál Mayer a letos v Miami naopak Robredo. Právě Španěl bude favoritem dnešního zápasu, jelikož je v tuto chvíli 9. hráčem světa. Rodák z Hostarlicu se hned ve svém prvním turnaji v sezoně dostal do finále, bylo tomu tak v Aucklandu, kde na tvrdém povrchu nestačil až na krajana Davida Ferrera. Na Australian Open i na Roland Garros prohrál ve čtvrtfinále se světovou jedničkou Rogerem Federerem. Na konci dubna se dostal do semifinále v portugalském Estorilu, kde skončil na raketě silného Srba Novaka Djokoviče. Ve Wimbledonu vypadl již ve druhém kole s Waynem Arthursem, o kolo dále se dostal na US Open.

Velmi dobrý výsledek ale uhrál nedávno v Pekingu, kde prošel až do finále. V tom sice nestačil na Fernanda Gonzaleze, ale se svým výkonem mohl být rozhodně spokojen. Navázat na něj může tento týden v Métách, kde ho na úvod čeká Florian Mayer.

Rodák z německého Bayreuthu je v tuto chvíli 56. hráčem světa, když na chlup ze stejné pozice vstupoval do letošního roku. Sezonu ale začal velmi dobře, zpět do druhé padesátky se dostal až před pár týdny. Nejvíce se mu dařilo na turnajích v Sopotech, Rotterdamu, Delray Beach a Halle, kde skončil ve čtvrtfinále. Svůj program si navíc zpestřuje challengery, na kterých se mu daří ještě více - v Braunschweigu, Prostějově a Drážďanech se dostal až do finále.

Podle sázkové kanceláře bwin je favoritem zápasu Tommy Robredo, na jehož výhru vypsala kurs 1.26. Na vítězství Floriana Mayera určili bookmakeři kurs 3.15.

Reklama