Hlavní obsah

Povede se Chelsea konečně vstřelit branku?

Londýnská Chelsea je momentálně v krizi. Dokumentují to i poslední čtyři kola Premier League, v nichž neskórovala. Dnes čeká Blues zápas ve Valencii, který rozhodně nebude procházkou růžovým sadem.

Článek

Za poslední měsíc a pár dní vstřelila Chelsea pouhou jednu branku, za niž se navíc rozhodně chlubit ani moc nebude, jelikož znamenala remízu v úvodním kole Ligy mistrů s outsiderem Rosengborgem Trondheim. Po tomto utkání ukončil angažmá u anglického velkoklubu trenér Jose Mourinho, jehož na lavičce nahradil Avram Grant. Tato změna je však Chelsea doposud platná jako mrtvému zimník.

Blues totiž pod Grantem nenaplňují svou kvalitu, když prohráli s Manchesterem United a o uplynulém víkendu remizovali pouze 0:0 s Fulhamem. V posledním zápase nechyběl v sestavě uzdravený Didier Drogba, ale ještě to chvíli bude trvat než se vrátí do své staré formy. K urychlení této skutečnosti by jistě útočníkovi z Pobřeží Slonoviny pomohla branka, kterou dnes může vstřelit Valencii. „Uděláme, co bude v našich silách. Zaprvé potřebujeme skórovat, pak potřebujeme také vyhrát,“ konstatoval manažer Grant, jenž se dnes bude pravděpodobně už moci spolehnout na kapitána Johna Terryho. Fit naopak stále není Frank Lampard.

Valencie nemá na Chelsea moc dobré vzpomínky. Právě Londýňané ji totiž na jaře vyřadili ve čtvrtfinále nejprestižnější evropské pohárové soutěže, když o postupu rozhodl v poslední minutě odvetného zápasu ve Španělsku Michael Essien. Dnes porážku nechtějí domácí dopustit, naopak mají cíl vyhrát a udržet si tak vedoucí pozici ve skupině B.

Společně s anglicko-španělskou dvojicí jsou totiž v této skupině ještě silné Schalke a nevyzpytatelný Trondheim, který má v kapse už zmíněný bod ze Stamford Bridge. Že na to Valencie má, dokazují i její poslední zápasy, když kromě 14 dní staré výhry se Schalke uspěla už pětkrát v řadě i v ligové soutěži. „Obě strany jsou v totální jiné situaci,“ konstatoval trenér Valencie Sanchez Flores, který dnes nemůže počítat s duem Carlos Marchena - Vicente Rodriguez.

Věříte-li ve vítězství a tím pádem i obrat k lepšímu předloňského mistra Premier league z Chelsea, pak si můžete vsadit s kursem 3.05. Remíza je oceněna hodnotou 3.15 a výhra Valencie kursem 2.20. Jestliže se nemůžete rozhodnout, počkejte si do 20:45 a poté vsázejte live, to vše u společnosti bwin.

Reklama