Hlavní obsah

NHL je zpět v Kanadě a USA

Zámořská NHL začala oficiálně o víkendu dvěma zápasy v Londýně, ale pro severoamerické fanoušky se stane nový ročník skutečností definitivně až dnes. Mohou si totiž vybrat ze čtyř duelů, které se již odehrají na severoamerickém kontinentu. Již třetí zápas čeká obhájce Stanley Cupu z Anaheimu, který míří do Detroitu. Toronto hostí Ottawu.

Článek

Jeden z klubů Original Six prožívá po roční výluce špatné období. Ve dvou sezónách v řadě se ve východní konferenci těsně právě před Torontem zavřely dveře do play off. Vedení klubu se rozhodlo posílit brankářský post, když přivedlo do týmu Toskalu. Vloni příchozí Raycroft vyrovnal klubový rekord v počtu vítězných zápasů odchytaných jedním brankářem během jedné sezóny, ale ani to z pochopitelných důvodů vedení ke spokojenosti nestačilo. Trenér zatím není ochoten naznačit, kdo z této dvojice by dnes měl nastoupit a případně se stát jedničkou týmu. Přípravná utkání se lépe vydařila Raycroftovi. Útok Toronta se dočká letos omlazení, protože ho opustili tři veteráni. Nově naopak dorazili Blake a M. Bell, který však bude nucen první měsíc sezóny vynechat kvůli trestu.

Ottawa v minulé sezóně zažila ústup z pozic v dlouhodobé části sezóny, ale bohatě si to vynahradila v play off. Mužstvo jedné úderné útočné řady se zarazilo až těsně pod vrcholem. Nový trenér se rozhodl vzhledem k náročnému programu týmu nechat trio Spezza, Heatley a Alfredsson pohromadě i na začátku tohoto ročníku, i když původně měl jiný plán. Díky některým odchodům a povedenému kempu si zajistil místo v sestavě mladík Foligno. Nastoupit v útoku Ottawy dnes naopak nebude schopen otřesený McAmmond. Brankář Emery v minulé sezóně prokázal, že se nehodlá stát věčným náhradníkem a zastínil nově příchozího a tehdy čerstvého držitele Stanley Cupu Gerbera. První jmenovaný podepsal v létě s klubem novou smlouvu, ale vzhledem ke zdravotním potížím v přípravě chytal Gerber, který by měl nastoupit i dnes.

Bookmakeři bwin v tomto obvykle velmi sledovaném derby favorizují hostující celek. Na vítězství domácího Toronta vypsali kurs 2,55 . Hostům se skutečně v dlouhodobé části sezóny proti tradičnímu sokovi daří. V každé z uplynulých dvou sezón prohrála Ottawa s Torontem v normální hrací době vždy pouze jediný zápas. Nadpoloviční většinu utkání naopak vyhrála, aniž by soupeři přepustila jediný bod. Na dnešní výhru Ottawy si lze vsadit v kursu 2,25 .

Reklama