Hlavní obsah

Jankovičová změří síly s Peerovou

Probíhající podnik ve Stuttgartu má každoročně velmi dobré obsazení a letos tomu není jinak. V pavouku dvouhry nechybí ani tři nejlepší hráčky světa, mezi něž patří Jelena Jankovičová. Ambiciózní Srbka vstoupí do turnaje zápasem s Shahar Peerovou.

Foto: REUTERS/John Sommers II

Srbská tenistka Jankovičová

Článek

Ve vzájemném duelu se tyto hráčky doposud neutkaly a dnes to tak bude jejich premiérový souboj. Favoritem zápasu je 22letá Srbka, která měla v úvodním kole volný los, díky své prozatímní životní sezoně. Do roku 2007 startovala sice až ze 12. místa, ale to dnes už zdaleka neplatí. Úspěchy začala sbírat už před prvním grandslamem když přemožitelku nenašla v Aucklandu a následně si zahrála finále v Sydney. Dobře si vedla i na samotném grandslamu, kde prohrála ve čtvrtém kole s pozdější vítězkou Serenou Williamsovou. Celkově v Austrálii odehrála 14 zápasů, z nichž vyhrála hned 12.

Díky těmto úspěchům poskočila rodačka z Bělehradu na 5. příčku žebříčku WTA. Kromě už zmiňovaného titulu získala Jankovičová do této chvíle ještě tři další; bez zaváhání prošla pavouky v Charlestonu, Římě a Birminghamu. Do finále se navíc probojovala v s-Hertogenbosch, Torontu a nedávno v Pekingu, mezi nejlepší čtyřkou nechyběla v Dubaii, Dauhá, Berlíně, Štrasburgu, Roland Garros a nedávno také Los Angeles. Díky této velké porci velmi dobrých výsledků je nyní třetí nejlepší tenistkou světa, když lepší jsou už pouze Kuznětsová a Heninová.

Tento fakt se jistě pokusí Jankovičová potvrdit i momentálně ve Stuttgartu. Papírové statistky však nejsou zárukou úspěchu a Srbku jistě nečeká nic jednoduchého. Do turnaje vstoupila volným losem a její úvodní soupeřka má už tedy jeden zápas za sebou. Ten Izraelka Peerová zvládla na jedničku, když si po setech 6:1 a 7:6 poradila se silnou Francescou Schiavoneovou.

Shahar Peerová během dvou sezon postoupila žebříčkem WTA skoro o 200 příček vzhůru a momentálně je už 16. hráčskou světa. Letos se blýskla hned na úvodním grandslamu, kde ve čtvrtfinále vypadla s pozdější vítězkou Serenou Williamsovou, když o postup přišla až po prohraném 3. setu v poměru 6:8.

Na Prvního máje narozená Izraelka pokračovala v kvalitních výkonech i po Australian Open, když se jí nejvíce dařilo v Memphisu, kde prohrála až ve finále s se starší ze sester Williamsových. Semifinále si navíc zahrála v Gold Coast a Miami. Dobrou formu si rodačka z Jeruzalému přivezla i na US Open. Ve třetím kole dokonce vyřadila i největší českou naději Nicole Vaidišovou, když vyhrála tiebreak třetího setu v poměru 7:5. Před týdnem porazila v Lucemburku Lucii Šafářovou, ale ve druhém kole prohrála s Ruskou Zvonareovou.

Favoritkou zápasu je podle expertů bwin srbská hráčka, pro kterou hovoří většina statistik. Jestliže věříte, že to dnes potvrdí, tak si vsaďte s kursem 1.15. Shahar Peerová podává letos velmi dobré výkony a dnes není rozhodně bez šance. U bwin si na Izraelku vsadíte s kursem 3.99.

Reklama