Hlavní obsah

Aston Villa hostí West Ham

Aston Villa se momentálně nachází na deváté příčce a pokusí se o čtvrté vítězství na domácí půdě v řadě. Jedenáctý West Ham by v případě neúspěchu prodloužil sérii porážek na tři utkání.

Foto: ČTK

Zklamaný malý fanoušek West Hamu United

Článek

V úvodním víkendu domácí prohráli s Liverpoolem 1:2, ale od té doby na své půdě nezaváhali - postupně Villens zdolali Fulham, Chelsea a Everton. Jediná porážka přišla v Curling Cupu, kde svěřenci kouče O´Neilla senzačně vypadli s Leicesterem. Minulý týden zavítala Aston Villa na White Hart Lane, domácí stánek Tottenhamu, kde diváci viděli celkem osm gólů. Klub z Birminghamu vedl už 4:1, ale Spurs dokázali parádním finišem srovnat na konečných 4:4.

„Po většinu zápasu jsme hráli skvěle, pak jsme se ale celkem pochopitelně zatáhli. Snad se z toho poučíme, máme velmi mladý tým. Hráčům nemohu nic vyčítat, odevzdali vše a cítí, že mohou vyhrávat doma i venku,“ dodal po utkání trenér Martin O´Neill.

Proti svému bývalému klubu si zahraje záložník Nigel Reo-Coker, stejně tak jako Marlon Harewood. Ten však začne utkání jenom na lavičce, protože domácí kouč pravděpodobně nebude měnit složení útoku ani zálohy z duelu s Tottenhamem. K dispozici bude již uzdravený forvard Shaun Maloney, který měl problémy s kotníkem. Zranění kolene nepustí Johna Carewa minimálně měsíc do hry a nejspíš nenastoupí ani Patrik Berger, který má rovněž problémy s kolenem. Kouč O´Neill pravděpodobně oživí obrannou řadu postavením Curtise Daviese.

Start do nového ročníku West Hamu vcelku vyšel a dobrou formu korunovali kladiváři ve 4. kole výhrou 3:0 v Readingu. O zápas později zdolali svěřenci kouče Alana Curbishleyho stejným poměrem i Middlesbrough. Poslední dvě ligová kola ale hostům příliš nevyšla, když bývalý klub Tomáše Řepky podlehl Newcastlu a Arsenalu.

Do dnešního utkání nezasáhne Craig Bellamy, který prodělal operaci třísel. Dlouhodobě zraněné jsou i letní posily Kieron Dyer a Julien Faubert. V základní sestavě pravděpodobně nebude chybět Freddie Ljungberg, Nolberto Solano si může zahrát proti svému bývalému klubu. Carlton Cole, který byl z Chelsea na hostování také v Aston Ville, začne nejspíš mezi náhradníky. Útočnou dvojici by pak měli utvořit Henri Camara a Dean Ashton.

Posledně jmenovaný, 23letý anglický forvard vstřelil v posledních čtyřech utkáních 3 branky a poprvé byl povolán do reprezentace Albionu.

Na výhru Aston Villy vypsala sázková kancelář bwin kurs 1.85. O něco méně věří bookmakeři ve vítězství hostujícího West Hamu, na který určili kurs 4.00 rovné. Pokud si myslíte, že tento duel skončí remízou, je tu pro vás kurs 3.25.

Reklama