Hlavní obsah

Columbus chce opět potěšit diváky

Pouze pětina týmů si dnes v NHL nezahraje. New York se těší na první derby mezi Islanders a Rangers. Obměněný a zatím neporažený Nashville míří za divizním soupeřem do St. Louis. V severozápadní divizi Minnesota přivítá Edmonton. Dva dlouholeté čekatele na play off uvidí Columbus, na jehož ledě se představí hokejisté Phoenixu.

Článek

Domácí klub v minulé sezóně vyměnil trenéra i generálního manažera. V letním období naopak tentokrát aktivitou přehnaně nehýřil. Největší posilou Columbusu by měl být útočník Peca, který si však v prvních dvou soutěžních zápasech kvůli problémům se zády nezahrál a jeho případný dnešní start je s otazníkem. Výborného a Kleslu přišli do české kolonie doplnit obránce Hejda a útočník Novotný. Do sestavy se na úvod sezóny dostali, ale již si stihli připsat i mínusové body za přítomnost na ledě u obdržených branek. Pověst kanonýra od začátku opět naplňuje Nash a novým přesilovkovým střelcem týmu je obránce Hainsey. Právě hra s nestandardním počtem hráčů na ledě zatím Columbusu svědčí.

Phoenix provedl již vloni mnoho změn, ale Gretzky si přes opětovný neúspěch místo trenéra ponechal. Ze sestavy postupně i v létě zmizela celá řada veteránů. Klub se rozhodl přebudovat tým od základu a tím je obvykle post brankáře. Angažování byli nově Aebischer a Auld, ale první dva zápasy nové sezóny odchytal ještě před domácím publikem Tellqvist. Dnes by se měl premiéry v novém dresu dočkat na prvním místě jmenovaný švýcarský gólman. V obraně Phoenix postihla na úvod sezóny nepříjemná věc, protože se zranil Michálek. Klub proto na začátku týdne přivedl Meyera. V útoku bylo mužstvo posíleno o již dostatečně zkušené a zároveň nikoli staré Vrbatu a Yorka. Phoenix dává ovšem šanci i mladíkům, jako je třeba Hanzal.

Oba klub začaly sezónu stejně, když si připsali po jedné výhře a prohře v normální hrací době. Bookmakeři bwin očekávají, že dnes převáží výhoda domácího prostředí. Na úspěch Columbusu, který první dva zápasy sezóny před svým publikem nevyhrál již čtyři roky, vypsali kurs 1,9 . Phoenixu se vydařila snad jediná část minulé sezóny, když na začátku ledna vyhrál pět utkání v řadě venku. Dnes je ovšem tento klub v kursu 3,15 outsiderem.

Reklama