Hlavní obsah

Pomstí se Andrejev za předchozí porážky?

Tuhou bitvu spolu ve francouzských Métách svedli minulý týden Igor Andrejev a domácí tenista Mahut. Andrejev sice prohrál, dnes ale bude moci svému soupeři porážku před svým publikem oplatit.

Článek

Nicolas Mahut v Métách jen potvrdil, že se mu na rychlých površích daří. Letos to dokázal už na trávě - odehrál na ní tři turnaje a dvakrát došel až do finále. Ve Spojených státech poté sice neuhrál v Cincinnati, New Havenu a na US Open ani set, ovšem jakmile začal objíždět halové turnaje, jako by znovu ožil. Na challengeru v Orleans došel až do finále, kde ho zastavil Belgičan Rochus, v Bangkoku porazil Fleishmana a Tommyho Haase a skončil až po boji s Verdascem a forma mu vydržela i po návratu do Evropy. Na domácím podniku si minulý týden poradil s Montcourtem, nebezpečným Benneteauem a ve čtvrtfinále i s Igorem Andrejevem, kterého porazil 3-6 7-5 7-6. Až v semifinále ho zastavil Tommy Robredo, který ve finále porazil následně i Andyho Murrayho.

Porážka od Mahuta nebyla pro Andrejevea první v kariéře. Už v roce 2004 mu podlehl v kvalifikaci turnaje v Marseille. To není až tak překvapivé; zatímco Mahut se cítí dobře na rychlých površích, Andrejevovým nejsilnějším povrchem je antuka. Právě na ní se před třemi týdny rozhodující měrou zasloužil o to, že Rusko postoupilo do finále Davis Cupu. V souboji s Německem ztratil proti Haasovi a Kohlschreiberovi jediný set a stal se hrdinou daviscupového týmu. Slušně se mu potom vedlo zpočátku i v Métách. V prvních dvou kolech ho rozhodně nečekali žádní ranaři; s domácím Fabricem Santorem i Ekvádorcem Lapenttim si poradil shodně 6-3 6-3.

První dva souboje Mahuta s Andrejevem se odehrály ve Francii. Nyní se ale karta obrací - Andrejev bude mít podporu domácího publika, které už před dvěma lety potěšil celkovým vítězstvím na turnaji. To je zřejmě jedním z důvodů, proč ho bookmakeři považují za jasného favorita, na kterého vypsali kurs 1.33. Myslíte si, že Mahut svého soupeře porazí i potřetí? Pak si vsaďte na francouzského outsidera, kurs na něj je 2.78.

Reklama