Hlavní obsah

Atlanta ještě nemá bod

Sobota bývá v NHL na utkání bohatá. Podruhé se v tomto týdnu odehraje derby na Floridě, v němž bude Tampa Bay tentokrát vystupovat jako host. Chicago přivítá Dallas v zápase týmů, které hrály včera každý jinde. První domácí utkání čeká na Philadelphii, k níž zamíří Islanders. New Jersey naopak nadále cestuje. Tentokrát míří do Atlanty.

Článek

Atlanta si na jaře splnila vysněný cíl a poprvé se prodrala do play off. Přes pokles formy to zvládla dokonce z prvního místa jihovýchodní divize. Ačkoli se před uzávěrkou přestupů snažila posílit, v play off následně propadla. Odchody v létě u Atlanty převážily nad příchody, ale nejdůležitější hráči zůstali. Z nových tváří se do prvního týmu neprosadil obránce Pilař. Pro mužstvo je však jistě větší ztrátou již dvouzápasová absence útočníka Hossy, který mu bude chybět v sestavě nejspíše i dnes. Klub se zatím prezentuje značně pasivní hrou. Nedaří se mu v přesilovkách a podobně neúspěšný je při hře v oslabení. Atlanta se také nemůže spolehnout na brankáře Lehtonena a Hedberga, kteří se dokonce ve čtvrtek po dvou třetinách střídali.

New Jersey je dlouhé roky mužstvem jediného gólmana. Dělat dvojku Brodeurovi bylo označováno za nejsnažší způsob, jak si v NHL vydělat peníze. Přesto právě na tomto postu došlo v létě v klubu ke změně. Nově se k mužstvu připojil již také velmi zkušený Weekes. Málokdo asi předpokládal že jedinou výhru v prvních čtyřech utkáních nové sezóny pro New Jersey vychytá právě on. Změny se však dotkly všech řad. Zatímco obránci Rachůnek a Višněvskij toho zatím přinejmenším moc nepokazili, útočník Zubrus má v kolonce +/- hodnocení 4 záporné body. Podobně se ale vstup do sezóny nepovedl také Eliášovi. Ďáblové se musí v útoku obejít bez Langenbrunnera a v obraně hledají řešení situace ohledně Matvichuka.

Ani jednomu týmu se vstup do sezóny nezdařil, ale bookmakeři bwin přesto celkem zřetelně favorizují hostující tým. Domácí jako jediný klub v lize nezískali dosud žádný bod a vstřelili dohromady pouhé čtyři branky ve stejném počtu utkání. Na výhru Atlanty je vypsán kurs 2,7 . Hostující celek má na začátek soutěže velmi náročný program devíti venkovních utkání v řadě. Dnes se New Jersey dostává přesně do jeho poloviny. Pokud vyhraje, stane se tak v kursu 2,15 .

Reklama