Hlavní obsah

Vrátí Monaco Haasovi týden starou porážku?

Tenisový turnaj v Madridu má dnes na programu i zápasy druhého kola. Aktuálně 10. hráč světa Tommy Haas změří síly s Juanem Monacem, který je na tom přesně o 10 příček hůře.

Článek

Němec není na tenisových dvorcích rozhodně žádným nováčkem, první zápas mezi tenisovou elitou odehrál už v roce 1996. Argentinec Monaco se na okruh ATP poprvé podíval před pěti lety a za tuto dobu stihl s Haasem sehrát jeden duel. Ten se shodou okolností uskutečnil minulý týden ve Stockholmu, když čtvrtfinálový souboj zvládl lépe zkušenější z této dvojice po setech dvakrát 6-3. Vítězství to bylo zcela zasloužené, Haas byl totiž lepší ve všech statistikách.

Rodák z Hamburku si letos vede jako už tradičně dobře. Hned v úvodu sezony došel až do semifinále na Australian Open, kde nestačil na Fernanda Gonzaleze. V polovině února si připsal první titul, když v Memphisu porazil Spadeu, Querreyho, Fishe a ve finále Roddicka. Na turnaji v Dubaji se zastavil až v semifinále na raketě Rogera Federera. O týden později prohrál ve čtvrtfinále podniku v Indian Wells s Andy Murrayem. Mezi nejlepšími čtyřmi skončil i na začátku dubna v Houstonu po prohře s Ivo Karlovičem.

Následně se mu přestalo dařit, na Roland Garros ani Wimbledonu neuspěl. Čtvrtfinále si zahrál až v srpnu ve Washingtonu, kde ho překvapivě přemohl John Isner. Stejné mety dosáhl na US Open, když ve třech setech prohrál s Nikolajem Davyděnkem. Nic velkolepého nepředvedl ani v Davis Cupu, v jehož rámci prohrál 3:0 na sety s Igorem Andrejevem. Lepší už to však bylo minulý týden; ve Stockholmu došel do semifinále, kde byl krátký na Chrovata Karloviče.

Momentálně v Madridu potřebuje rozhodně rovněž uspět. V žebříčku ATP Race je totiž na osmé pozici znamenající postup na závěrečný turnaj Série Masters do Šanghaje, ale Robredo má o pouhý bod méně a Blake o dva. Po Madridu navíc už následuje pouze Paříž.

Překazit mu tento cíl, dnes bude jistě chtít Juan Monaco. I když, jak už bylo zmíněno, před týdnem Haasovi podlehl, tak nebude lehkým protivníkem. Letos totiž na okruhu ATP dokázal triumfovat hned třikrát - Poertschach, Kitzbuhel a Buenos Aires. Mezi jeho další letošní úspěchy patří čtvrtfinálové účasti v Aucklandu, Costa Do Sauipe, Houstonu, Stuttgartu, Estoril a před týdnem Stockholmu.

V úvodním kole letos vypadl pouze na neoblíbené wimbledonské trávě a dvakrát v úvodu sezony. Tuto statistiku už v Madridu stihl potvrdit, když si včera poradil s Igorem Andrejevem, kterému dokonce nadělil kanára.

Přesto Juan Monaco, na kterého byl bookmakery vypsán kurs 3.27, může v dnešním zápase jenom překvapit. Na výhru favorizovaného Tommyho Haase si můžete u bwinu vsadit v kursu 1.24.

Reklama