Hlavní obsah

Federera čeká neoblíbený soupeř

Málokterý tenista má tak úspěšnou vzájemnou bilanci s Rogerem Federerem jako Guillermo Caňas. Argentinec porazil fenomenálního Švýcara už dokonce třikrát, z toho hned dvakrát letos. Světová jednička může svou negativní bilanci zmírnit dnes v Madridu.

Článek

Poprvé proti sobě na dvorci stáli tito tenisté už před pěti lety, kdy si Caňas s Federerem poradil ve dvou setech na turnaji v Montrealu. V roce 2005 však Švýcar rodákovi z Buenos Aires porážku s přehledem vrátil v Indian Wells. Právě na tomto kalifornském podniku Série Masters se tito hráči potkali i letos, když Caňas stejně jako následně v Miami Federera dokázal porazit.

Přesto do dnešního zápasu vstoupí v roli favorita bezesporu Roger Federer, který letos jen navazuje na své předchozí úspěšné sezony, když dokázal triumfovat na třech grandslamech, ve sbírce mu stále chybí pouze titul z Roland Garros. Celkem už v roce 2007 nasbíral šest trofejí pro vítěze podniku ATP a na dalších čtyřech si zahrál finále. Na kurtech se ve dvouhře objevil v 60 zápasech a jen ze šesti odcházel se svěšenou hlavou.

Dva z těchto šesti zářezů však má na své pažbě Guillermo Caňas a dnes se jistě popere o další. Vítězství s Federerem navíc Argentince nabudila a v dalších zápasech se to jasně projevilo; v Miami hladce ve dvou setech následně přehrál nejprve Robreda a v semifinále i Chorvata Ljubičice. Ve finále sice nestačil na Novaka Djokoviče, ale i tak se žebříčkem ATP posunul rovnou o tři desítky nahoru.

Na okruh ATP se vrátil až v Barceloně, kde na antuce prokazoval své argentinské geny a vedlo se mu výborně - konečnou mu vystavil až ve finále Nadal. Na Roland Garros došel rovněž mezi nejlepší osmičku, když nestačil na Davyděnka. Wimbledon pro něj skončil ve třetím kole, ale chuť si následně spravil v Umagu, kde došel až do semifinále. Na amerických betonech se nezaskvěl, když svou pouť tímto kontinentem zakončil ve druhém kole US Open. Od té doby startoval pouze v Métách, tam si zahrál semifinále, a také minulý týden ve Vídni, kde prohrál s Juanem Carlosem Ferrerem hned v úvodním kole.

Myslím si, že se můžeme těšit na opravdu zajímavé utkání, oba hráči si jistě nic nedarují a moc dobře vědí, že tento zápas může vyhrát pouze jeden z nich. Podle bookmakerů společnosti bwin je jasným favoritem Federer s kursem 1.03. Kurs na Argentince má hodnotu 7.12.

Reklama