Hlavní obsah

Carolině se venku daří

V pátek se v NHL odehrají čtyři zápasy. Buffalo se naposledy v říjnu představí divákům na vlastním ledě v utkání proti Columbusu. Colorado míří na čtyřdílné cestování, které započne duelem v Chicagu. Los Angeles jako jediní hráli i včera a dnes se přesouvají do Vancouveru. Pittsburgh má co oplácet soupeři z Caroliny.

Článek

Tučňáci na jaře nesměle nakoukli do play off. V létě provedli jednu výměnu na postu brankáře, obránce i útočníka. Všichni nově příchozí hráči přinesli především zkušenosti, i když brankář Conklin se do hry jen tak nedostane. Sýkora se naopak v útoku uvedl dobře a své si v obraně odehraje i Sydor. Pittsburgh jako celek však zatím podává nevyrovnané výkony. Daří se mu v přesilovkách, ale pouze v jednom utkání se dokázal ubránit ve všech početních nevýhodách. Všechny zápasy odchytal Fleury, kterému se ovšem nijak nedaří. Průměr inkasovaných branek má přes čtyři na jeden zápas a úspěšnost zásahů poměrně dost pod hranicí 90 %. Již ve dvou zápasech prováděl trenér výměnu gólmanů během hry. Tým je nucen spoléhat na to, že soupeře přestřílí.

Carolina vloni vyhrála Stanley Cup, zatímco letos na jaře měla nedobrovolný dlouhý odpočinek. Klub v létě nezaznamenal příliš mnoho změn v kádru. Nikdo důležitý neodešel a naopak se vrátil po roce Cullen, kterému výtečně střelecky vyšlo kanadské turné klubu po severovýchodní divizi. Překvapivě dobře se v novém dresu uvedl i v létě příchozí Hamilton, přestože nedostává na ledě tolik času jako ostatní. Trenér si ho již ovšem všíml a nechává ho hrát v přesilovkách. Početní výhody se Carolině obecně využívat daří a v posledních dvou zápasech svůj výkon podpořila tím, že neinkasovala v oslabení. Nyní měla téměř týden na odpočinek. Ten pomohl k uzdravení obráncům Commodorovi a Seidenbergovi. Naopak útočník Ladd se zranil při čtvrtečním tréninku a s mužstvem tudíž dnes necestuje.

Bookmakeři bwin favorizují domácí tým, který poctivě střídá výhry a prohry. Pittsburgh má dnes podle tohoto plánu vskutku na programu výhru, které může dosáhnout v kursu 2,1 . Hosté však odešli z ledu zatím bez bodu pouze jednou před necelými dvěma týdny a jen jednou inkasovali více než dvě branky. Carolina prokázala v minulých sezónách mnohokrát, že ví, jak u dnešního soka bodovat. Tentokrát si na její dvoubodový zisk v normální hrací době lze vsadit v kursu 2,75 .

Reklama