Hlavní obsah

Brémy dnes přivítají Herthu

Německá bundesliga má dnes na programu bez dvou zápasů kompletní 10. kolo. Šlágrem tohoto víkendu je podle mnohých souboj Werderu Brémy s Herthou Berlín.

Článek

Werder vstoupil do letošní sezony úspěšně, i když už utrpěl dva debakly; nejdříve doma prohrál s Bayernem Mnichov 0:4 a v půlce září utrpěl debakl 0:3 v Dortmundu. Svěřenci Thomase Schaafa si však jednou také pořádně zastříleli; před třemi týdny na svém stadionu deklasovali Bielefeld 8:1, čímž dostali rozdíl svého skóre do kladné hodnoty. Svou formu Brémy potvrdily i před reprezentační přestávkou, kdy s přehledem vyhrály v Duisburgu.

Dnes by jistě chtěli Schaafovi muži na tyto výsledky navázat doma s Herthou Berlín i proto, že na vedoucí Bayern ztrácí z třetí příčky aktuálně šest bodů. „Chceme letos vyhrát Německý pohár a také bundesligu. Navíc chceme postupně uspět i v Lize mistrů. Na několik let dopředu máme vysoké cíle,“ konstatoval trenér Schaaf, který včera prodloužil svou smlouvu u Werderu do roku 2010. Dnes má však hodně práce s poskládáním sestavy; mimo hru je brankář Tim Wiese, jehož nahradí Christian Vander. Pro zápasové tempo nejsou stále zcela fit Pierre Wome, Patrick Owomoyela, Ivan Klasnic, Aaron Hunt a Carlos Alberto.

Na druhé straně hřiště dnes bude stát devátý celek tabulky - Hertha Berlín. Klub z hlavní německé metropole odehrál v dosavadním průběhu bundesligy dosti nevyrovnané zápasy, díky čemu má bilanci 4-1-4. V blízké minulosti podávali svěřenci Luciana Favreho spíše horší výkony, díky čemuž doma překvapivě podlehli Roztoku, následně odjeli bez bodu z Gelsenkirchenu a pouze bezbrankovou remízu uhráli doma s Chotěbuzí.

Dnes tak mají co napravovat. „Viděl jsem poslední dva zápasy Brém a musím konstatovat, že jsou velice silní. To ale neznamená, že jsme bez šance,“ řekl kouč Favre, který má dnes k dispozici kompletní kádr až na dlouhodobě zraněného Lucia.

Podle bookmakerů má toto utkání favorita v domácích, na které vypsali kurs 1.45. Remízu si u společnosti bwin vsadíte s kursem 3.50 a výhru Herthy za kurs 5.90.

Reklama