Hlavní obsah

Middlesbrough vyzve favorizovanou Chelsea

Celek Middlesbrough se potácí až na 16. pozici a je tudíž blízko sestupovým příčkám. Chelsea patří 7. pozice, ale z týmů v horní polovině tabulky mají Blues nejhorší útok. Na lavičce hostí se navíc poprvé objeví nový asistent trenéra – bývalý kouč Ajaxu Henk ten Cate.

Článek

Domácí se výsledkově trápí, když poslední vítězství zaznamenali v úvodu září doma proti Birminghamu. Loni 12. mužstvo Premier league v posledních dvou venkovních utkáních podlehlo 0:2 Evertonu a Manchesteru City 1:3.

„Chtěli jsme spoléhat na pevnou obranu, ale už při první standardní situaci jsme udělali chybu. Drželi jsme míč a vytvářeli si šance, ale pouštěli jsme laciné góly, což vás vždycky stojí dobrý výsledek,“ dodal po utkání s Citizens trenér Gareth Southgate.

Middlesbrough však mají na zápasy s Chelsea dobré vzpomínky, když ji v posledních dvou sezonách doma vždy porazili. Dnes budou navíc posíleni o uzdravenou letní posilu – útočníka Mida. K dispozici bude rovněž jihokorejský forvard Dong-Gook Lee. Na svou šanci v základní sestavě čeká Tuncay Sanli. Mimo hru však stále zůstává trojice Jeremie Aliadiere (kolenní šlachy), Robert Huth (kotník) a Matthew Bates (koleno).

„Toto nejsou zápasy, kterých by jsme se báli. Mnoho jiných týmů se předem vzdá, ale my jsme se silnými celky v posledních letech dokázali často hrát vyrovnanou partii,“ říká kouč Southgate.

Blues od vydřeného vítězství 1:0 nad Portsmouthem z konce srpna čtyři utkání v řadě nevyhráli, ale tuto nelichotivou bilanci zlomili v posledním duelu proti Boltonu, kde po brance Kaloua zvítězili 0:1.

„Zasloužili jsme si vyhrát. Po horším začátku sezóny je to pro tým velmi důležité. Kvůli zraněním a kartám nám chybělo hodně hráčů, ale přesto jsme zápasu dominovali,“ dodal spokojený kouč Grant.

V posledních dnech útočník Pobřeží Slonoviny Didier Drogba vyjádřil touhu odejít z Chelsea. „Vím, že to neřekl poprvé. Nejdříve si s ním musím osobně pohovořit. Četl jsem mnoho nepravdivých článků o špatné náladě v kabině. S atmosférou v mužstvu jsem naprosto spokojen,“ říká Grant.

Po karetních trestech se do hry vrátí právě Drogba a také John Obi Mikel. Trenér Grant už navíc může počítat se službami ghanského záložníka Michaela Essiena. Wayne Bridge si i dnes bude odpykávat třízápasový trest. Největším oslabením pro Chelsea je však zranění dvou klíčových obránců – Ashleyho Cola a kapitána Terryho.

Na vítězství domácího Middlesbrough vypsala sázková kancelář bwin poměrně vysoký kurs 5.25. Ve výhru Chelsea věří bookmakeři o něco víc s kursem 1.60. Na remízu si můžete vsadit v kursu 3.50.

Reklama