Hlavní obsah

Vrátí Almagro Fishovi 14 dní starou porážku?

S novým týdnem přicházejí nové tenisové turnaje, z nichž jeden hostí francouzský Lyon. Úvodní hrací den představí hned čtyři Francouze, jediným duel, který nebude mít domácí zastoupení, sehrají Nicolas Almagro s Mardy Fishem.

Článek

Tito dva hráči se ve vzájemném duelu poprvé a prozatím naposledy potkali nedávno; před 14 dny se střetli v úvodním kole turnaje ve Vídni a ve třech setech byl úspěšnější Američan.

Španělský tenista mu tak má dnes co vracet. 22letý Almagro nevstoupil do začátku sezony zrovna podle svých představ, ale postupně se mu začalo dařit, čemuž bezesporu pomohla antuka, což je jeho nejoblíbenější povrch. V Buenos Aires došel až do semifinále, kde nestačil na Juana Monaca.

První a prozatím poslední letošní titul si aktuálně 26. hráč světa připsal na začátku dubna; ve Valencii porazil ve finále Potita Staraceho z Itálie. O měsíc později v Hamburku vyřadil Španěl například Tommyho Robreda nebo Jose Acasusa, ale ve čtvrtfinále prohrál s Lleytonem Hewittem. Dalším úspěchem pro 182cm vysokého Almagra bylo červencové finále v Bastaadu, kde nestačil na Davida Ferrera.

Překvapivě velmi slušně zahrál i na amerických betonech, když nejlépe dopadl v Cincinnati, kde došel překvapivě až do čtvrtfinále, v němž prohrál s Rogerem Federerem. Ve Flushing Meadows nestačil ve třetím kole na Nikolaje Davyděnka. Krátce poté skrečoval na turnaji v Bukurešti a následně neuspěl v už zmiňované Vídni. Chuť si moc nespravil ani minulý týden v Madridu, kde prohrál ve druhém kole s Fernandem Gonzalezem.

Mardy Fish byl v roce 2005 blízko konci kariéry, když měl velké problémy se zápěstím. 25letý Američan však podstoupil dvě operace a na dvorce se vrátil v plné síle. Loňskou sezonu začal jako 341. hráč světa, ale nakonec jí zakončil v TOP 50. Letošní rok odstartoval opět velmi dobře, když na tvrdém povrchu v Aucklandu nestačil až v semifinále na Davida Ferrera. O týden později na Australian Open skončila cesta 25letého Fishe až ve čtvrtfinále, kde prohrál s krajanem Roddickem. Mezi nejlepší osmičkou následně nechyběl v San Jose.

Solidní formu potvrdil aktuálně 39. hráč světa v Memphisu, kde prohrál až v semifinále s Tommy Haasem. Po té se však dlouho výsledkově hledal, když úspěchu dosáhl až v srpnu na domácí půdě v New Haven - v poslední přípravě před US Open dokráčel až do finále, kde prohrál s krajanem Blakem. Ve Flushing Meadows mu však konečnou vystavil ve druhém kole po pětisetové bitvě Tommy Robredo. Od té doby nehrál, představil se pouze ve Vídni, tam podlehl ve druhém kole po prohraném tiebreaku třetího setu Ivanu Ljubičičovi. Podobný zápas sehrál před týdnem v Madridu s Francouzem Mathieuem, bohužel se stejným koncem.

Myslím si, že se můžeme těšit na opravdu zajímavé utkání, oba hráči si jistě nic nedarují a moc dobře vědí, že tento zápas může vyhrát pouze jeden z nich. Podle bookmakerů společnosti bwin je favoritem Američan Fish s kursem 1.49. Kurs na Španěla má hodnotu 2.27.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.