Hlavní obsah

Querrey se utká s Ljubičičem

Tenisový turnaj v Lyonu dnes pokračuje zápasy úvodního kola. V jednom z nich se střetnou Ivan Ljubičič a Sam Querrey, kteří se doposud na okruhu ATP neutkali.

Článek

Ivan Ljubičič si nedávno připsal jubilejní 300. vítězství v kariéře. Stalo se tak na podniku v Miami, kde momentálně 14. hráč světa skončil až v semifinále na raketě Argentince Caňase. Stejně daleko se probojoval ihned po US Open v Pekingu, tam prohrál s pozdějším vítězem Fernandem Gonzalezem a před 14 dny si zahrál čtvrtfinále ve Vídni.

Těmito výsledky jen navázal na své předchozí letošní úspěchy - triumfoval na turnaji v Doha, finálovou účastí okořenil podniky v Záhřebu a Rotterdamu. Čtvrtfinále si navíc zahrál i na turnaji Série Masters v Indian Wells, kde nestačil na silného Andy Roddicka. Nutno podotknout, že tyto všechny úspěchy zaznamenal Chorvat na tvrdém povrchu. Z tohoto pohledu by se mu mělo aktuálně dařit i v Lyonu, kde dnes sehraje úvodní zápas.

Soupeřem mu bude Sam Querrey, pro kterého byla přelomová loňská sezony - ze 600. místa na žebříčku poskočil až na 150. pozici. Letos v tomto postupu pouze pokračuje. Hned na úvod se uvedl slušným třetím kolem na Australian Open. V únoru se ještě probojoval do čtvrtfinále v Memphisu a Las Vegas. V dalším průběhu sezony se ale potvrdilo, že teprve 19letému tenistovi vyhovuje především tvrdý povrch a na antuce ani na trávě se výrazněji neprosadil.

Na americké betony vstoupil rodák ze San Francisca na výbornou; v Indianapolis vyřadil třeba Iva Karloviče nebo krajana Blaka a zastavil se až v semifinále s Rusem Tursunovem. Na challengeru ve Vancouveru došel do finále a v Cincinanti vyřadil postupně Francouze Gicquela, Michaila Južného a Juana Monaca. Ve čtvrtfinále mu ale porážku oplatil James Blake. Od té doby však tápe, když převážně končil hned v úvodních kolech.

Myslíte si, že Querrey dnes tyto negativní výsledky protrhne, pak si vsaďte na jeho vítězství s kursem 3.78. Věříte-li naopak ve vítězství favorita, pak využijte kursu 1.18, který bookmakeři společnosti bwin vypsali na Chorvata.

Reklama