Hlavní obsah

V Chicagu se potkají divizní konkurenti

Dvě třetiny z dnešních šesti utkání v NHL obstarají kluby ze západní konference. Sobotní poražení se potkají na ledě St. Louis, kam míří Anaheim. V severozápadní divizi se poprvé v této sezóně utká Edmonton s Coloradem. Nashville cestuje do Los Angeles a jistě nechce utrpět šestou porážku v řadě. Chicago přivítá hokejisty Columbusu.

Článek

Domácí klub nevstoupil do sezóny vůbec špatně. Chicago zatím prohrává jenom tehdy, když nedokáže vstřelit více než jeden gól. V prvních třech zápasech se mu sice vůbec nedařilo v přesilových hrách, ale i to se již změnilo. V sobotu Chicago vyhrálo venku právě díky čtyřem využitým výhodám, když mělo na ledě dle pravidel více hráčů než soupeř. Mužstvo se přitom musí podobně jako vloni opět obejít v útoku bez Havláta. Nejlepším střelcem je tak zatím v létě příchozí Lang. Činí se sice i jiní hráči, ale z nových zkušených tváří si zatím nejlépe vedou právě on a obránce Sopel. Trenér Chicaga má zatím i štěstí na mladíky. Úplný nováček Kane si drží např. pozoruhodný průměr jedné gólové přihrávky na zápas. Na lepší sezóny nechává vzpomenout brankář Chabibulin, kterého v zápasech hraných druhý den po sobě zatím skvěle zastupuje i Lalime.

Columbus získal polovinu bodů, o něž dosud hrál. Zajímavé je, že všech tří výher dosáhl jednoduchým způsobem. Leclaire pokaždé nedostal ani jedinou branku. Ve zbývajících utkáních se však nedařilo vůbec střelcům mužstva. Nad všemi ční svými výkony Nash, který je však také nedokáže pokaždé zopakovat. Výborný byl tahounem Columbusu v minulých sezónách, ale nyní je na tom hůře než v létě příchozí obránce Hejda. Čím dál více času na ledě v každém zápase tráví další letní posila Peca. Ani dnes naopak dres Columbusu neoblékne několik útočníků, mezi nimiž je nejdůležitějším mužem Modin. Jednou z cest k úspěchu by mohlo být prodloužení série zápasů, v nichž tým skóroval v přesilové hře. Columbus se zároveň letos může pyšnit dobrou hrou v oslabení. V brance zřejmě dostane příležitost Norrena.

Zápas soků z centrální divize má podle bookmakerů bwin favorita v domácím celku. Chicago již sice doma utrpělo dvě porážky, ale dnes by podle kursu 2,05 mělo vyhrát. Celková bilance vzájemných zápasů je však dosti vyrovnaná. Columbus pokračuje ve střídání domácích a venkovních utkání a dnes je na jeho výhru v normální hrací době vypsán kurs 2,8 .

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články